Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία στο thebest.gr: Σακούλες με οστά και σάβανα, δίπλα στα μνήματα, στο νεκροταφείο του Αγίου Μηνά

Καταγγελία στο thebest.gr: Σακούλες με ο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Όλα όσα είπε συμπολίτης μας Χρήστος Γιαχαλής

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε συμπολίτης μας Χρήστος Γιαχαλής, στο κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στην Λεύκα. Όπως καταγγέλλει στο thebest.gr έχει παρατηρηθεί ότι μετά από την εκταφή οστών, αυτά παραμένουν για αρκετές ημέρες σε μαύρες σακούλες, οι  οποίες μεταφέρονται από τον κόσμο, από μνήμα σε μνήμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαχαλής, μας ανέφερε, αποστέλλοντας και την σχετική φωτογραφία: «Τον τελευταίο σχεδόν χρόνο μετά από εκταφή οστών, τα βάζουν σε σακούλες και αυτές μένουν εκεί για ημέρες.  Η συγκεκριμένη σακούλα (φωτό)  είναι εκτεθειμένη πάνω στο οικογενειακό μου μνήμα εδώ και δύο εβδομάδες. Παρακαλούμε, εμείς οι ιδιοκτήτες των μνημείων, μιας και καλούμαστε να πληρώνουμε ετήσια καθαριότητα του νεκροταφείου να την έχουμε και να μην μπερδευόμαστε με οστά που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης.

Το thebest.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, Μιχαήλ Αναστασίου, γνωστοποιώντας του την καταγγελία και μετά από ενημέρωση που είχε από την αρμόδια υπηρεσία, μας είπε: «Η περιπτώσεις είναι δυο. Καταρχήν όταν γίνεται εκταφή σε μαύρες σακούλες βάζουν τα σάβανα από τους νεκρούς και μετά τα παίρνουν οι εργαζόμενοι και τα πετούν στα σκουπίδια. Η άλλη περίπτωση, αφορά για παράδειγμα ότι αν έχουμε κηδεία, από νωρίς το πρωί γίνεται η εκταφή από τους εργαζόμενους και όταν υπάρχουν κόκκαλα γιατί είναι οικογενειακοί τάφοι τότε τα βγάζουν σε σακούλα, τα αφήνουν δίπλα και μόλις γίνεται η ταφή του εκλιπόντος βάζουν και τα κόκκαλα μέσα, αυτό μπορεί να διαρκέσει δυο με τρείς ώρες μέχρις ότου γίνει η κηδεία. Από ενημέρωση που είχα από την αρμόδια υπηρεσία, τα κόκκαλα δεν πάνε γύρω γύρω και είναι λογικό γιατί όταν έχεις οικογενειακό τάφο, τι θα κάνεις; Δεν μπορεί να μπει το φέρετρο πάνω από τα κόκκαλα». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις