Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η τοποθέτηση του Κώστα Μάρκου για τον κλιματικό νόμο στην Ολομέλεια της Βουλής

Η τοποθέτηση του Κώστα Μάρκου για τον κλ...

«Πρέπει να αλλάξουμε βήμα με βήμα τον κόσμο, πριν ο κόσμος αλλάξει τόσο δραματικά, ώστε κανείς να μην είναι πλέον ασφαλής»

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου μιλώντας σήμερα στην  Βουλή κατά τη συζήτηση του Κλιματικού Νομοσχεδίου τόνισε ότι αυτό περιορίζεται στη συρραφή σημειακών παρεμβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει ένα ολιστικό συνεκτικό σχέδιο με συγκεκριμένες και  ιεραρχημένες δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Από το νομοσχέδιο απουσιάζει μια ουσιαστική προσέγγιση κρίσιμων τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας, η βιομηχανία, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός κ.ά 

Λείπουν παντελώς τα συγκροτημένα μέτρα εφαρμογής τόσο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης  όσο και για τη μετάβαση σε οικονομία μηδενικών εκπομπών και οι εξειδικευμένες πολιτικές.

Απουσιάζουν, πέρα από τα ευχολόγια, οι εξειδικευμένοι στόχοι για μείωση των εκπομπών μέσω της προώθησης των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας, κλιματικού χωρικού σχεδιασμού, προστασίας της βιοποικιλότητας ως ανάχωμα στην αποσταθεροποίηση του κλίματος. Ο Βουλευτής κατέληξε ότι ως είθισται από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, το κόστος της μετάβασης σε φιλικότερες μορφές ενέργειας προς το περιβάλλον, επωμίζονται αυτοί που προξενούν το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και για να την αντιμετωπίσουμε δεν είναι αρκετό να χρησιμοποιούμε λαμπτήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Πρέπει να αλλάξουμε βήμα με βήμα τον κόσμο, πριν ο κόσμος αλλάξει τόσο δραματικά, ώστε κανείς να μην είναι πλέον ασφαλής. Είτε θα κάνουμε το άλμα, είτε θα βυθιστούμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις