Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γέφυρα Ρίου: Οι τραγωδίες με την πτώση ανθρώπων συγκλονίζουν

Γέφυρα Ρίου: Οι τραγωδίες με την πτώση α...

Την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων τονίζει ο Κεντρικός Λιμενάρχης

Η δεύτερη σε διάστημα ενός μηνα ήταν η απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας από το κατάστρωμα της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου στη θάλασσα, η περίπτωση του 34χρονου από την Αθήνα την περασμένη Τρίτη.

Είχε προηγηθεί την Μεγάλη Πέμπτη μια ακόμη τραγωδία με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που επίσης στάθμευσε το αυτοκίνητό του πάνω στη γέφυρα και έπεσε στη συνέχεια στο κενό.

Δυστυχώς, όμως έχουν προηγηθεί και άλλα τραγικά περιστατικά στα 18 χρόνια λειτουργίας της Γέ- φυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» που έχουν συγκλονίσει την πατραϊκή κοινωνία.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ορισμένα από τα περιστατικά:

 

Τον Ιούνιο του 2019 νεαρός ποδηλάτης έπεσε από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίον με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

 

Τον Αύγουστο του 2014 άνδρας έπεσε από το κατάστρωμα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στη θάλασσα. Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας της γέφυρας, οπότε οι υπάλληλοι ειδοποίησαν το λιμενικό και λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.  

 

Τον Οκτώβριο του 2013 ένας νεαρός Πατρινός έπεσε από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στο ύψος του δεύτερου πυλώνα, έχοντας σταθμεύσει νωρίτερα το όχημά του στη μέση της γέφυρας. Οι κινήσεις του καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας, οι υπεύθυνοι λειτουργίας της γέφυρας ειδοποίησαν το λιμενικό και ξεκίνησαν οι έρευνες με τραγική κατάληψη.

 Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα «Γνώμη» ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών Λάζαρος Χανουμίδης υπογράμμισε πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα συνεχή περιστατικά αλλά και η βούληση για ανάληψη περαιτέρω ενεργειών από όλους τους αρμοδίους για να αποτραπούν ανάλογα συμβάντα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις