Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολοκληρώνεται το έργο ανακατασκευής της γέφυρας στο δάσος της Καλογριάς - Ένα αίτημα σχεδόν 10 χρόνων- ΦΩΤΟ

Ολοκληρώνεται το έργο ανακατασκευής της ...
Μαρτάτος Tάκης

Για το έργο μίλησε στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος

Σε καλό δρόμο είναι το έργο ανακατασκευής μίας γέφυρας στο δάσος της Καλογριάς στην Αχαΐα που είχε υποστεί με τα χρόνια ρωγμές και θεωρείτο επικίνδυνη. Μάλιστα από πέρυσι είχε τοποθετηθεί στο σημείο προειδοποιητική ταμπέλα που έγραφε πως δεν επιτρεπόταν η διέλευση οχημάτων συνολικού βάρους άνω των 2,5 τόνων.

Το έργο όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, είναι σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2021 και αυτό που προέχει όπως με έμφαση μας είπε, είναι η ασφάλεια των πολιτών. Το έργο έγινε με τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και τις σύγχρονες προδιαγραφές από τον εργολάβο που το ανέλαβε και σύμφωνα με τη σύμβαση αναμένεται να παραδοθεί έως τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου 2022.

Η παλιά γέφυρα από μπετόν χρησιμοποιείτο ευρέως ιδίως τους θερινούς μήνες από τους κατοίκους αλλά και από τουρίστες που μετέβαιναν στην πανέμορφη περιοχή του καταπράσινου δάσους της Στροφυλιάς και της αμμώδους παραλίας της Καλογριάς που είναι από τις πιο δημοφιλείς πανελλαδικά.

Όπως τόνισε στο thebest.gr ο κ. Μπονάνος το αίτημα της ανακατασκευής της γέφυρας που είχε ρωγμές ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνων. «Η Περιφέρεια και η Περιφερειακή αρχή κερδίζει τις μάχες και υλοποιεί έργα με ζητούμενο την ασφάλεια των πολιτών που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπονάνος προσθέτοντας πως στόχος είναι να παραδοθεί εγκαίρως το έργο ενόψει και της φετινής θερινής σαιζόν που πλέον είναι προ των πυλών.

Η προγραμματική σύμβαση του έργου έγινε και σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας όπου και ανήκει η περιοχή και όπως προείπαμε, είναι ένα σημαντικό έργο και για την τουριστική υποδομή και αξιοποίηση της περιοχής που πλέον αγγίζει την φάση της ολοκλήρωσης προκειμένου να είναι ετοιμοπαράδοτο και να δοθεί στην κυκλοφορία & να χρησιμοποιηθεί από κατοίκους και τουρίστες – επισκέπτες το φετινό καλοκαίρι.

Όσο για τον προϋπολογισμό του έργου είναι 350.000 ευρώ.

Τέλος να προσθέσουμε πως ήταν ένα έργο με ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτήσεις καθώς στο σημείο της παλιάς γέφυρας υπάρχουν ρέματα, υπάρχει αποσάθρωση των εδαφών & εδρών (όπου εδράζεται και στηρίζεται η γέφυρα) και κοντά είναι ο κόλπος της παραλίας της Καλογριάς. Έτσι ήταν απαραίτητο με γνώμονα την ασφάλεια του έργου να μπουν γερά θεμέλια της νέας γέφυρας που σε λίγο καιρό θα μπορεί να χαίρεται ο επισκέπτης και κάτοικος της περιοχής.

*Το thebest.gr εξασφάλισε και φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες που επιτελούνται στη γέφυρα στο δάσος της Καλογριάς, το οποίο μας έστειλε ο κ. Μπονάνος.

*Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δη στο νομό Αχαΐας και φέτος βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία καθαρότερης και πιο οργανωμένης παραλίας, η πανέμορφη παραλία της Καλόγριας/Kalogria Beach καθώς και της γειτονικής Λακκόπετρας/Lakopetra Beach.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις