Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτική δράση για την ασφάλεια στη θάλασσα, στην παραλία Καλογριάς

Εκπαιδευτική δράση για την ασφάλεια στη ...

Το Σάββατο 28 Αυγούστου

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το «Ίδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα», στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days  διοργανώνουν την  υποστηρικτική δράση «Κολυμπάμε και απολαμβάνουμε το νερό με ασφάλεια» με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών (ενηλίκων / παιδιών).

Η δράση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:30 στην παραλία της Καλογριάς, περιλαμβάνει :

·         Παρουσίαση της  ενημερωτικής πινακίδας που τοποθετήθηκε στην παραλία. Το Safe Water Sports δημιούργησε τον «Κώδικα Θαλάσσιας Συμπεριφοράς» (Κ.Θ.Σ.), με στόχο οι βασικοί κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα, στα σπορ και στις θαλάσσιες δραστηριότητες να εικονογραφηθούν και να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι με μια και μόνο ματιά. Αυτή πρωτοβουλία με την πινακίδα που θα είναι μόνιμα στην συγκεκριμένη παραλία θα συμβάλει στην ενημέρωση χιλιάδων επισκεπτών, ενώ παράλληλα θα δράσει προσθετικά στην προσπάθεια  τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ως ασφαλής και ποιοτικός προορισμός.  

·         Ομιλία την ίδια μέρα σε αίθουσα στο ξενοδοχείο KALOGRIA BEACH HOTEL με θέμα την ενημέρωση εκπαιδευτικών και επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ αναφορικά με την υδάτινη ασφάλεια. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για προγράμματα που προσαρμόζονται σε σχολεία. Επίσης οι επιχειρήσεις της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Ιδιωτικό Πρότυπο Πιστοποίησης για Επιχειρήσεις Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ), βάσει του οποίου, θα μπορούν να πιστοποιηθούν εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας και να λάβουν το Σήμα Ποιότητας «Watersports certified quality».

 Με αφορμή την υλοποίηση της δράσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί τόπο αναψυχής και τουριστικό προορισμό για πλήθος πολιτών  κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η έγκυρη ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την ασφάλεια στο νερό είναι πολύ σημαντική και αναμένεται να επιφέρει μείωση στα περιστατικά πνιγμών ή/και στα περιστατικά όπου άνθρωποι θα κινδυνέψουν από πνιγμό στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουμε και στη δυνατότητα των πολιτών να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα θαλάσσια αθλήματα που αναπτύσσονται στην περιοχή. »

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις