Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η μάχη του... Ομπλού: Σύγκρουση Κατσιφάρα- Μπονάνου για την πατρότητα του έργου

Η μάχη του... Ομπλού: Σύγκρουση Κατσιφάρ...

Αμφότερα τα βέλη

Ένα έργο με δυο "πατεράδες"; Συγκρουσιακό το κλίμα ανάμεσα στην πρώην περιφερειακή αρχή με τη νυν, καθώς και οι δυο διεκδικούν τις εργασίες βελτίωσης του δρόμου προς την Μονή Ομπλού. Τα... βέλη ξεκίνησαν με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ενώ  στη συνέχεια ανταπέδωσε με δική του ανακοίνωση ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στην ανακοίνωσή του ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε:  "Μετά από τρία ( 3 ) χρόνια  ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ  για την έναρξη των εργασιών βελτίωσης του ΔΡΟΜΟΥ  προς την  ΜΟΝΗ ΟΜΠΛΟΥ , προς τι οι πανηγυρισμοί  κ  Φαρμάκη ?

Ένα στρατός Συμβούλων και παραγόντων με επικεφαλής τον περιφερειάρχη ανέβηκε στο ΟΜΠΛΟ για να διαλαλήσει την έναρξη των εργασιών για την ασφαλτόστρωση του Δρόμου προς το Ιστορικό  Μοναστήρι.

Καλά κύριοι της Περιφερειακής Αρχής , δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγνώμη γιατί  καθυστερήσατε τρία ολόκληρα χρόνια την υλοποίησή του ?

Πήρατε ένα έτοιμο έργο, τεχνικά άρτιο, ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσιών επενδύσεων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τις 7  ΜΑΙΟΥ του 2019.

Από την αρχή είχαμε διατυπώσει δημοσίως την τακτική σας  Καθυστερώ - Χρονοτριβώ – Οικειοποιούμαι πολιτικά τα έργα και κάνω εκλογές το 2023.

Η παράταξή μας παρόλα αυτά αισθάνεται δικαιωμένη που έστω και τώρα ξεκινούν οι εργασίες και θα είναι άγρυπνο μάτι μέχρι να ξεκινήσουν όλα τα έργα για τις Mονές.

Είχαμε ετοιμάσει με όραμα και βούληση ένα Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής αξιοποίησης των Μονών σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις μας και τις τοπικές κοινωνίες. Με έργα για την βελτίωση των δρόμων πρόσβασης σε όλα τα Μοναστήρια σε  ΑΧΑΙΑ – ΗΛΕΙΑ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.

Στην ΑΧΑΙΑ είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα του εναλλακτικού θρησκευτικού τουρισμού έργα ύψους 8.600.000  και συγκεκριμένα :

Α. Την βελτίωση του δρόμου προς την Ιερά  Μονή  Ομπλού.

Β. Την βελτίωση του δρόμου προς την Ιερά  Μονή  Θεοτόκου Νοτενών.

Γ.  Την βελτίωση του δρόμου προς την Ιερά  Μονή  Αγίων Πάντων Βελημαχίου Τριταίας.

Δ. Την βελτίωση του Δρόμου προς την Ιερά Μονή  Μαρίτσης στο Σαντομέρι.

Ε. Την βελτίωση του δρόμου προς την Ιερά  Μονή  Αγίου Νικολάου Σπάτων.

ΣΤ. Την βελτίωση του δρόμου προς την  Ιερά  Μονή  Μακελαριάς  Καλαβρύτων.

Πρόγραμμα Πρωτοποριακό για τα οικονομικά δεδομένα της Χώρα μας. Ο πυρήνας του σχεδίου μας ήταν  ‘’ασφαλείς προσβάσεις σε Μοναστήρια και Θρησκευτικά Μνημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα ‘’.

Και μην βιαστείτε να επικαλεστείτε ότι απαιτούνταν και άλλες συμπληρωματικές ενέργειες. Προφανώς και απαιτούντο γιατί είναι μέσα  στα πλαίσια των υπηρεσιακών -  διοικητικών διαδικασιών και για όλα τα έργα.

Εσείς κύριοι έχετε δώσει το πολιτικός σας στίγμα, είστε μόνο ΛΟΓΙΑ ,  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  και ΚΑΠΗΛΕΙΑ έτοιμων έργων.

Τίποτε παραπάνω δεν έχετε προσθέσει.

Κανένα νέο έργο Οραματικό δεν έχετε προετοιμάσει και φέρει.

Τρία Χρόνια χαμένα για την Περιφέρεια!!!"

Στην απάντησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζει: "Η μεμψιμοιρία ανήκει στο χθες και εκεί θα μείνει...
Τo πρώτο βήμα για να καταλάβει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τα αίτια της κρίσης των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στις τελευταίες εκλογές, θα ήταν να αντιληφθεί ότι διοίκησε την Περιφέρεια επί 10 περίπου χρόνια με ελάχιστα αποτελέσματα, αναλογικά με τον χρόνο αλλά και τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της. Και το επόμενο βήμα θα ήταν να βρει την πολιτική γενναιότητα και να αναγνωρίσει ότι όσα η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή άφησε μόνο στα λόγια ή τα μετέτρεψε σε προεκλογικές υποσχέσεις, υλοποιούνται από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή.
Αυτά, όμως, είναι μάλλον «λεπτομέρειες» για όσους έμαθαν τα πολιτικά γράμματα του λαϊκισμού και συνεχίζουν να νομίζουν ότι υποβαθμίζουν το πραγματικό έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής.
Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια για την οδική πρόσβαση προς τον Ομπλό;
Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 7 Μαΐου 2019, δηλαδή 20 μέρες πριν τις εκλογές!
Και η σημερινή περιφερειακή Αρχή το παρέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 ως ένα έργο – τίτλο που δεν είχε την παραμικρή ωριμότητα. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας όλες τις διαδικασίες. Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και η Περιφέρεια ανέλαβε όλες τις μελέτες και τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Λάβαμε και την έγκριση νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έτσι φτάσαμε στη συμβασιοποίηση και την εκκίνηση του έργου. Γι’ αυτό και η μόνη αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν καθυστερήσαμε, αλλά τρέξαμε πολύ για να ξεπεράσουμε εμπόδια και να μπορούμε να μετατρέψουμε σε πραγματικό έργο τις προεκλογικές «φούσκες» του κ. Κατσιφάρα. Το «έτοιμο» και «τεχνικά άρτιο» έργο λοιπόν, ο πρώην Περιφερειάρχης ας το επικαλεστεί αν μπορεί ενώπιον των στελεχών της Περιφέρειας που μόχθησαν για την υλοποίησή του.
Όσο για εμάς, δεν χρειάζεται να πάρουμε την άδεια κανενός για να είμαστε στον Ομπλό και σε κάθε σημείο της Περιφέρειας που γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ έργο και ΟΧΙ σε προεκλογική περίοδο.
Επί τρία περίπου χρόνια, βάζουμε πλάτη για να γίνουν όλα τα έργα που άφησε μετέωρα η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ενώ διαρκώς εντάσσουμε και υλοποιούμε και νέα έργα.
Και αυτή είναι μία πραγματικότητα που τη βλέπουν όλοι.
Μία πραγματικότητα που υπακούει στο πως έχουμε μάθε εμείς τα πολιτικά γράμματα. Και εμείς έχουμε μάθει ότι οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, τα έργα όμως για τη Δυτική Ελλάδα μένουν και ανήκουν μόνο στην κοινωνία!
Η μεμψιμοιρία της μείζονος αντιπολίτευσης ανήκει στο παρελθόν. Και εκεί θα μείνει…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις