Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ με την τιμητική εμφάνιση της Τζιλιόλα Τσινκουέτι στον φετινό τελικό της Γιουροβίζιον

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ με την τιμητική εμφάνιση τη...

Η 74χρονη ερμηνεύτρια από τη Βερόνα είχε νικήσει στη Γιουροβίζιον το 1964 με την Ιταλία και το κομμάτι "Non Ho L’Età"

Παραμένει υπέροχη κι ας έχει πια πατήσει τα 74 της χρόνια. Ο λόγος για την σπουδαία Ιταλίδα ερμηνεύτρια Gigliola Cinquetti - Τζιλιόλα Τσινκουέτι, νικήτρια της Γιουροβίζιον με την Ιταλία το μακρινό 1964 με την μπαλάντα "Non ho l'età" που είχε έρθει πρώτη με 49 πόντους, η οποία έκανε μία γκεστ εμφάνιση στον τελικό του 66ου Διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τορίνο τη στιγμή του διαλείμματος κι έτσι στην ελληνική μετάδοση του διαγωνισμού από την ΕΡΤ1 δεν την είδαμε μιας και εκείνη τη στιγμή προβλήθηκαν διαφημιστικά μηνύματα.

Την Gigliola Cinquetti την λατρεύουν στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη και θεωρείται, όπως διαβάσαμε, μία τραγουδίστρια – σύμβολο της ιστορίας της Ιταλίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Ξαναγύρισε λοιπόν μετά την τιμητική πρόσκληση που της έκαναν οι διοργανωτές και ερμήνευσε το περασμένο Σάββατο το βράδυ το «Non ho l’età», 58 χρόνια μετά τη νίκη της και ήταν μία πραγματικά ξεχωριστή, συγκινητική στιγμή.  Η Τζιλιόλα Τσινκουέτι είχε πάει και μία ακόμα φορά ως εκπρόσωπος της Ιταλίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Ήταν για όσους δεν το θυμούνται ή δεν το γνωρίζουν, το 1974 τη χρονιά που είχαν κερδίσει οι Σουηδοί Abba με το «Waterloo». Είχε τότε ερμηνεύσει το τραγούδι «Sì» και είχε έρθει δεύτερη (2η) στην κατάταξη με 18 πόντους.

Το Μάιο του 1991, πριν 31 χρόνια η Gigliola Cinquetti συμπαρουσίασε με τον Τότο Κοτούνιο (Τοto Cutugno), νικητή της Γιουροβίζιον του 1990 με το «Insieme», τον 36ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Ρώμη όπου την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει η Σοφία Βόσσου με την «Άνοιξη» του Πατρινού Ανδρέα Μικρούτσικου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι από το σάιτ http://pioneerjury.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight