Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι επιλογή, είναι αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι επιλογή, είνα...

ΤΙ επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας

Την άποψη ότι δεν πρόκειται για «επιλογή» αλλά για «αδυναμία» των πολιτών να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη σε οχτώ τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV).

Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε τη συνέντευξη ενόψει της ψηφοφορίας της ερχόμενης Κυριακής για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή του κόμματος από τη βάση, δηλώνοντας μάλιστα ότι τα κανάλια της περιφέρειας αποτελούν «όαση πλουραλισμού» σε μια εποχή που οι «διεθνείς οργανισμοί» για την ελευθερία του Τύπου «έχουν βαθμολογήσει χαμηλά» τη χώρα.

«Δεν είναι μια επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση» είπε, αναφερόμενος στην κατάθεση της τροπολογίας για τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τους πολίτες. «Είναι μια ειλικρινής αγωνία αυτή που έχουμε. Τούτη την ώρα υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες νοικοκυριά που δεν αποφασίζουν να μην πληρώσουν για να μην επιβαρυνθούν, αλλά δεν έχουν να πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε παραδείγματα πολιτών που ήδη τα έβγαζαν πέρα «ίσα-ίσα» και τώρα καλούνται να πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές πάνω εξαιτίας της «ρήτρας αναπροσαρμογής» που, όπως τόνισε, υπάρχει «για να μην σταματήσει η κερδοφορία της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών ενέργειας».

«Δεν είναι τσαμπατζήδες, όπως τους κατηγόρησε ο κ. Οικονόμου», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι το να μην πληρώσουν «σήμερα δεν είναι επιλογή, είναι αδυναμία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός «να αντιστοιχηθεί» με αυτήν την πραγματικότητα, ενώ στηλίτευσε τα μέτρα που εξήγγειλε για την αναδρομική ενίσχυση των 600 ευρώ, σχολιάζοντας ότι «όπως αποκαλύφθηκε» επρόκειτο για «θαύμα που όμως δεν κράτησε ούτε μια μέρα».

«Δεν είναι θέμα επικοινωνίας είναι θέμα επιβίωσης» δήλωσε και παρέπεμψε σε οργανώσεις καταναλωτών και επιστημονικούς φορείς που «έχουν αναδείξει» ότι η «ρήτρα ληστείας» αυτή «είναι παράνομη», γιατί «δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις διαφάνειας, ορθής ενημέρωσης καταναλωτών και αναλογικότητας».

Έκλεισε με το μήνυμα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών καλώντας «όσους ήταν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα για την επόμενη ημέρα στην χώρα, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για τη πολιτική αλλαγή και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις