Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Η ομάδα κρουστών Ρόπτρον παρουσιάζει «Το Χαμίνι» του Τσάπλιν

Πάτρα: Η ομάδα κρουστών Ρόπτρον παρουσιά...

Με δική της μουσική και ηχητική επένδυση την Τετάρτη 11/5/2022 στις 21.00 στις Γραμμές Τέχνης - Η Καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Βαγγέλη Γκούμα

Η ομάδα κρουστών Ρόπτρον πρόκειται να παρουσιάσει στο θέατρο Γραμμές Τέχνης στην οδό Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα στην Πάτρα, την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στις 21.00 την θρυλική ταινία του αξέχαστου «Σαρλό» του Αμερικανικού κινηματογράφου, «Το Χαμίνι» με δική της μουσική και ηχητική επένδυση.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαγγέλης Γκούμας.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 27 Μαρτίου η καλλιτεχνική ομάδα κρουστών “Ρόπτρον” μαζί με συνεργάτες μουσικούς είχαν παρουσιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία στον χώρο Frida στην Γεροκωστοπούλου, την κλασική αυτή και πολύ συγκινητική ταινία του βωβού κινηματογράφου, με τον Τσάρλι Τσάπλιν, «Το χαμίνι - The Kid», με ζωντανή μουσική και ηχητική επένδυση, προσφέροντας μια εναλλακτική οπτικοακουστική εμπειρία.

Το Ρόπτρον είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που έχει δημιουργήσει ο γνωστός συμπολίτης ντράμερ και καθηγητής  Βαγγέλης Γκούμας, με βάση τα κρουστά, που δραστηριοποιείται και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, με μαθήματα ντραμ σετ, κρουστών και ρυθμολογίας.

Το φιλμ “The Kid” θεωρείται από πολλούς ίσως η πιο συγκινητική δημιουργία του απίστευτου και σούπερ σταρ της εποχής του, Τσάρλι Τσάπλιν. Η ταινία αυτή μάλιστα διάρκειας 1 ώρας επαναπροβλήθηκε πέρυσι για τα 100 χρόνια από τότε που γυρίστηκε, στις κινηματογραφικές αίθουσες.  

Η κωμικο-δραματική αυτή ταινία του 1921 γράφτηκε, δημιουργήθηκε & σκηνοθετήθηκε από τον Τσάπλιν, ο οποίος και πρωταγωνίστησε.  Ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Τσάπλιν ως σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture