Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έλληνας σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Κάλλας με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι

Έλληνας σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για τη ζω...

Η ηθοποιός «ταξιδεύει» στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας

Ο Γιάννης Δημολίτσας σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή της Μαρία Κάλλας με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Μπελούτσι, σε δική της παραγωγή.

Σύμφωνα με το σενάριο του ντοκιμαντέρ, η Μόνικα Μπελούτσι «ταξιδεύει» στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της έως τον θυελλώδη έρωτα με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από την Αθήνα και περιλάμβαναν το Ηρώδειο, την Ελληνική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ωνάση, το Μέγαρο Μουσικής και το μουσείο της Ακρόπολης. Ακολούθησαν γυρίσματα σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο (Her Majesty Theatre), ενώ ακολουθεί το Παρίσι και η Νέα Υόρκη.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα εντός του 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι συνεργασίες του Γιάννη Δημολίτσα

Τα βίντεο που έφτιαχνε για φίλους του διαδέχτηκαν γρήγορα τα διαφημιστικά σποτ για το Διαδίκτυο -σκηνοθέτησε από αγνά παρθένα ελαιόλαδα μέχρι λουκάνικα- και κατόπιν μια σειρά βιντεοκλίπ για Ελληνες τραγουδιστές, ανάμεσα στους οποίους οι Goin’ Through, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Νίνο, ο Μύρωνας Στρατής, η Ελλη Κοκκίνου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Κι ύστερα ήρθε η προσωρινή φυγή στην Ανατολή. Ο νεαρός σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον Αιγύπτιο σταρ Λοάι, ενώ ολοκλήρωσε μια σειρά ντοκιμαντέρ 30 επεισοδίων, που θα προβληθεί στις χώρες του αραβικού κόσμου με κεντρικό πρόσωπο τον Amr Khaled, έναν μουσουλμάνο κήρυκα και ακτιβιστή, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού «Time» με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες του πλανήτη.

«Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος», είχε πει σε συνέντευξη του στο Θέμα και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπουρούση, ο Γιάννης Δημολίτσας, δηλώνοντας ταυτόχρονα περήφανος για τη συγκεκριμένη δουλειά, πράγμα που συνηθίζει για όλες τις δουλειές του.

«Θα ήμουν θρασύς αν δεν ήμουν περήφανος», λέει θέλοντας να καταδείξει την εκτίμηση που έχει στον κόπο, στη δουλειά και στον ιδρώτα των συνεργατών του. Παραδέχεται μάλιστα πως τα πράγματα στην περίπτωσή του απλώς ήρθαν βολικά. Δεν τα επεδίωξε και δεν τα κυνήγησε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight