Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ναυαγίων ναυάγια της Μαίρης Σιδηρά - Μια έξτρα παράσταση για ανθρωπιστική δράση της Κοινο_Τοπίας

Ναυαγίων ναυάγια της Μαίρης Σιδηρά - Μια...

Την Τρίτη 10 Μαΐου

H Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Tοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιεί για την προαγωγή της παιδείας και του πολιτισμού θα παρακολουθήσει την παράσταση Ναυαγίων ναυάγια του μέλους της Μαίρης Σιδηρά στο θέατρο Γραμμές Τέχνης Μαιζώνος 271 σε μια έξτρα παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στις 9μμ. Μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συζήτηση με τους συντελεστές.

Για τη παρακολούθηση της παράστασης πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης στο 2610.622250 τις ώρες που λειτουργεί η γραμματεία Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ Καραϊσκάκη 153 ή στο 2610.277171 τις υπόλοιπες ώρες. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέρος των εσόδων της παράστασης (το εισιτήριο κοστίζει 8€) θα δοθούν μέσω Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ανακούφιση προσφύγων και εκτοπισμένων της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Κοινο_Τοπία στηρίζει έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και έχει ήδη προωθήσει βοήθεια αξίας 2.500€ προσπαθώντας να ανακουφίσει αμάχους, ευάλωτους πληθυσμούς και εκτοπισμένους στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

Πληροφορίες για την παράσταση Ναυαγίων ναυάγια

Μία παράσταση αφιερωμένη στη χαμένη αθωότητα, βορά ενός κύματος θαλάσσης και τύχης που θα αναποδογυρίσει αιφνίδια τη στέρεη γη, σαρκάζοντας ελπίδες και συνήθειες που η σταθερότητα μιας «κανονικής» πλεύσης, εδραιώνει. Μία παράσταση για τη χρονική ρωγμή που φωταγωγεί το τέλος ή ξεχνιέται μέσα στην αμεριμνησία που η καλή τύχη κερνά. Η θαλασσινή, πιο συγκεκριμένα, απώλεια ως απόρροια της ανωτερότητας ενός «πελωρίου κύματος» ή ενός μηχανισμού που ενεργοποιείται με την κοινωνική αδιαφορία προς την ανθρώπινη υπόσταση.

Μια απώλεια, τέλος, ικανή να αυτοκαταργηθεί κάποτε θαυματουργικά, μέσα από την κατάλυση των δεσμών της «κανονικότητας» και τη ζωοφόρα εμφάνιση δυνάμεων υπέρλογων, υπερρεαλιστικών, ανυπότακτων στον αισθητηριακό έλεγχο της αλήθειας τους.

Η θαλασσινή απώλεια σε όλη την κλίμακα του κόστους, από το φορτίο, τον όμορφο φλόκο, τη σκαμπαβία που «συνετρίβη εις πολλά τεμάχια» προς βρώσιν του πεινασμένου κύματος (Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Ναυαγίων Ναυάγια), το μαύρο άρβυλο που σφίγγει νοερά στο μπλε νήμα του το σώμα ενός πρόσφυγα, πνιγμένου πιθανότατα στα νερά της ανατολικής Σάμου (Στέλιου Μάρκου, Για ένα μαύρο άρβυλο δεμένο με μπλε νάιλον νήμα), τους 14 λαθρομετανάστες που τρύπωσαν «κυνηγώντας τ’ όνειρο» στο αμπάρι του Super Fast III το Φθινόπωρο του 1999 (Βασίλη Λαδά, Τα 14 παιδιά), έως τον ίδιο τον άνθρωπο που ως νεκρός βούλεται και με τρόπο θαυματουργό ενεργεί (Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Ο νεκρός ταξιδιώτης)

Η παράσταση ακολουθεί τη μέθοδο του Δήμου Αβδελιώδη ως προς την απόδοση και νοηματοδότηση του λόγου, τον μελικό και συνάμα ερμηνευτικό της ήχο.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον Δήμο Αβδελιώδη για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλλε σχετικά με τη χρήση της μεθόδου του όσο και τους συγγραφείς μας, τον εκ Σάμου Στέλιο Μάρκου και τον συντοπίτη μας Βασίλη Λαδά για την παραχώρηση των έργων τους. Ως Έλληνες και υποδοχείς μιας γλώσσας, με τα σημάδια, τις περιπέτειες και την ανθρωπιά της, νυν και αεί ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Σκηνοθεσία, διδασκαλία λόγου κατά τη μέθοδο του Δήμου Αβδελιώδη, δραματουργική σύνθεση: Μαίρη Σιδηρά, Εικαστική επιμέλεια: Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, Μουσική επιμέλεια, αυτοσχεδιαστικό σαντούρι: Πέννυ Γεωργοπούλου,, Artistic video’s photos & φωτογραφίες πρόβας: Αντώνης Αλεξάκης.Πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία αφίσας: Δημήτρης Καλόγηρος, Παίζουν (αλφαβητικά) Λαμπρινή Ζώτου, Μαρία Καλλιαμβάκου, Θοδωρής Κανδηλιώτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture