Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις διήμερες «Μέρες Μαγιού» στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις διήμερες «Μέρες Μαγιο...

Διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό – Η Πάτρα γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά και υποδέχθηκε το Μάη με μαζική συμμετοχή του κόσμου

Η Πάτρα γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά και υποδέχθηκε τον Μάη και την άνοιξη, με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου να αφήνει το δικό του στίγμα στις διήμερες εκδηλώσεις (Σάββατο 30 Απριλίου  – Κυριακή 1η Μαΐου)  που πραγματοποίησε φέτος ο Δήμος,  οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι τη Κυριακής 1η Μάη 2022 στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, όπου & κατέληξε η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο, με το μουσικό σχήμα «Ρωμιοσύνη»  να  ερμηνεύει τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Γ. Ρίτσου, Μ. Ελευθερίου, Τ. Λειβαδίτη και Μ. Λοΐζου. Συμμετείχε και η χορωδία «Αντηχώ».

Τις δράσεις της Κυριακής παρακολούθησε πλήθος κόσμου με τον οποίο ενώθηκαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πορεία,  η οποία & έφτασε στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Το συγκρότημα «Ρομιωσύνη» απάρτιζζν οι Πατρινοί μουσικοί, Ανδρουτσοπούλου Κωνσταντίνα (πιάνο), Θανόπουλος Νίκος (μπουζούκι), Σίμος Νικολόπουλος (κιθάρα), Πένυ Γεωργοπούλου (σαντούρι), Αρτέμης Μπεκρόπουλος (μπάσο), Γιώργος λαμπράκος (ντραμς), Αλέξανδρος Κακακούμπας (τσέλο), Δημόπουλος Δημήτρης (τραγούδι). Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας Αρτέμης Μπεκρόπουλος.

Την παραμονή της πρωτομαγιάς, το Σάββατο 30/4,  η πόλη κινήθηκε σε μαγιάτικους ρυθμούς, με 28 χορευτικά συγκροτήματα από συλλόγους και από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 χορευτές και χορεύτριες κάθε ηλικίας, να ανοίγουν τον κύκλο των εκδηλώσεων.

Οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας γέμισαν  με ήχους χρώματα και φορεσιές. Στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο οποίος & απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών του δήμου, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Στο χορευτικό αντάμωμα συμμετείχαν φέτος τα εξής χορευτικά συγκροτήματα:

ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ  (χορογραφίες), ΜΥΛΟΙ – ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙ (Αιγαίο), ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ (Ήπειρος),ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ (Κεφαλονιά), ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ (Μακεδονία), ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Κυκλάδες), ΡΟΕΣ (Αν. Ρωμυλία), ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΑ (Πελοπόννησο), ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ (Πόντος), ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Κύθηρα), ΣΑΡΑΒΒΑΛΙ (Γρεβενά), ΜΩΑΡΑΪΤΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ (Ρεμπέτικα), ΔΑΦΝΟΥΛΑ (Σέρρες), ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ (Ρωμυλία), ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ – ΚΑΤΣΙΚΗΣ (πολίτικα),  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Θράκη), ΤΕΡΨΗ (Επτάνησα), ΕΡΥΚΙΝΗ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Πελοπόννησο), ΡΩΜΑΝΟΣ (Μικρά Ασία), ΑΛΙΣΟΣ (Ρωμυλία), ΑΓΥΙΑ (Πελοπόννησο), ΛΕΥΚΑ (Νησιά Αιγαίου), ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΛΑΥΡΑ (Αιγαίο),  ΛΑΊΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (Μεταξάδες), ΛΑΧΟΠ (Πόντος), ΑΧΑΊΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (Πελοπόννησο), ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Λέσβο), ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Μικρά Ασία).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture