Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην πλ. Γεωργίου και είπαν "η σφαγή των ζώων δεν είναι αγάπη"-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πατρινοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην ...
Μαρτάτος Tάκης

Η Άντα Δημοπούλου των LiberAnimal Patras μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε πως αυτά τα πλάσματα όπως τα αρνιά βιώνουν μία διαδικασία τρόμου τη στιγμή της σφαγής

Στις 8.30 το βράδυ της Μ. Τετάρτης 20/4/2022 οργανώθηκε στην πλ. Γεωργίου από την ακτιβιστική ομάδα LiberAnimal Patras, η οποία υφίσταται τα τελευταία τρία χρόνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σφαγή χιλιάδων αρνιών τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα. Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η Άντα Δημοπούλου που είναι άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για τα αδέσποτα ζώα και στέλεχος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, στόχος της κινητοποίησης που είχε αρκετή ανταπόκριση, ήταν να θέσουν ερωτήματα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να αλλάξουν στο μέλλον τα πράγματα. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη κινητοποίηση με πολύ κόσμο έγινε και στην Αθήνα, στην πλ. Συντάγματος. 

Στην πλατεία Γεωργίου Α’ λοιπόν, μπροστά στο Δημοτικό θέατρο, τα μέλη της ακτιβιστικής  ομάδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με αφορμή τις μαζικές σφαγές ζώων εν όψει του Πάσχα, στηρίζοντας συνάμα την ευρύτερη και εμπνευσμένη δράση του Vegan life που έγινε την ίδια μέρα στην Αθήνα μπροστά στο Σύνταγμα.

Το κοινό τους σύνθημα ήταν: «Η Σφαγή δεν είναι αγάπη».

Οι ακτιβιστές ήσαν παραταγμένοι σε ευθεία & εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις σφαγές ζώων όπως αρνιών και κατσικιών για το έθιμο του Πάσχα, φορώντας κυρίως μαύρα ρούχα, ενώ σε μία οθόνη laptop παρουσιάζονταν βίντεο από βιομηχανίες κρέατος και πρακτικές.

Στο σημείο της διαμαρτυρίας είχαν τοποθετηθεί στο δάπεδο & αναμμένα κεράκια ενώ οι ακτιβιστές κρατούσαν χαρακτηριστικά πλακάτ στα χέρια με συνθήματα όπως:  «Δεν υπάρχει τρόπος να σκοτώσεις κάποιον που δεν θέλει να πεθάνει» , «Η Αθωότητα δεν είναι φαγητό», «Χρόνια πολλά χωρίς θύματα», «Για σένα ένα γεύμα, για μένα όλη μου η ζωή».

«Είμαστε μία ομάδα που απαρτίζεται από ανθρώπους με vegan ιδεολογία που δεν τρώνε ζώα και δεν δέχονται την εκμετάλλευση τους ενώ κάνουμε ειρηνικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου», ανέφερε στο thebest.gr η Άντα Δημοπούλου προσθέτοντας πως αφορμή για την κινητοποίηση στην πλ. Γεωργίου ήταν ακριβώς αυτή, η μαζική σφαγή ζώων λόγω Πάσχα. «Είναι μία γιορτή αγάπης το Πάσχα που μπορεί να γίνεται χωρίς να αναγκάζουμε αυτά τα πλάσματα όπως τα αμνοερίφια, κ.α., να βιώνουν αυτή τη διαδικασία τρόμου γιατί δυστυχώς συμβαίνει όπως στην περίπτωση με τα αρνάκια γάλακτος που τα παίρνουν βιαίως από τη μάνα τους για να τα θανατώσουν για τις ανάγκες του Πασχαλινού τραπεζιού», ανέφερε η κ. Δημοπούλου υπογραμμίζοντας πως σκοπός τους είναι εκτός των άλλων να καλέσουν τον κόσμο να αμφισβητήσει ακόμη και να απορρίψει έθιμα που προϋποθέτουν δυστυχώς την κακοποίηση και θανάτωση αισθανόμενων πλασμάτων.

Άλλωστε όπως τονίζουν οι ακτιβιστές της LiberAnimal Patras, αυτά είναι συνήθειες ανθρώπων και ο Θεός της Χριστιανοσύνης και της Αγάπης δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει το βασανισμό και θάνατο κάποιων άλλων.

Επίσης τονίζουν με νόημα πως σε μια κοινωνία κάθε ον είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, έχει την δική του αξία και δεν είναι ένας αριθμός.

Ο Βιγκανισμός εκτός από Πρόοδο και Ειρήνη είναι σίγουρα καλύτερη υγεία για τους ανθρώπους, και η όποια αλλαγή στις συνήθειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι κέρδος. 

Η κ. Δημοπούλου παραδέχεται πως η κοινωνία μας έχει συνηθίσει σε μία κουλτούρα ετών αλλά πως σιγά σιγά σημειώνεται πρόοδος με τους νεότερους σε ηλικία να αλλάζουν ευκολότερα συνήθειες σε σχέση με τους μεγαλύτερους. Εξάλλου και η περίοδος της νηστείας της Σαρακοστής έχει τη σοφία της και την σημαντική ωφέλεια της στην υγεία μας καθώς αποτοξινώνεται ο οργανισμός μας.

Μάλιστα η κ. Δημοπούλου μας είπε πως πλέον όσοι είναι βίγκαν – vegan βρίσκουν πράγματα στην αγορά. Για παράδειγμα αντί για το παραδοσιακό γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο) έχει τη δυνατότητα να γευτεί κάπαοιος γάλα από σόγια ή γάλα αμυγδάλου (υπάρχουν και οι σχετικές διαφημίσεις στην τηλεόραση). «Ξέρετε όσο οι βίγκαν ζητάνε τόσο περισσότερα πράγματα βρίσκουν και αυτό βοηθάει σημαντικά στην αλλαγή της συνήθειας», ανέφερε τέλος.

Πάντως οι LiberAnimal Patras σκοπεύουν να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και με άλλες ενημερωτικές και ειρηνικές παρεμβατικές δράσεις στο μέλλον. «Πιστεύουμε ότι όλες οι μορφές καταπίεσης είναι αλληλένδετες, συνεπώς είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και προκατάληψης. Προσδοκούμε έναν βίγκαν κόσμο χωρίς διακρίσεις όπου κάθε άτομο, είδος και κοινωνική ομάδα θα ζoυν ελεύθερα από κάθε μορφή καταπίεσης», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας στη σελίδα τους στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις