Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιστρέφουν οι πιστοί στους ναούς μετά από 2 χρόνια πανδημίας

Πάτρα: Επιστρέφουν οι πιστοί στους ναούς...

Μιλώντας στο thebest.gr ο π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος από το ναό της Ευαγγελίστριας ανέφερε πως φέτος οι πιστοί χαίρονται που θα βιώσουν πιο ελεύθερα και με λιγότερο φόβο τις άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας & του Πάσχα

Πιο ελεύθερα και χωρίς τις απαγορεύσεις τωμ δύο προηγούμενων χρόνων θα βιώσουν οι πιστοί το φετινό Πάσχα. Βέβαια κάποια υποχρεωτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένουν σε ισχύ όπως η μάσκα από τους πιστούς, η τήρηση αποστάσεων όσο είναι εφικτό ακόμη και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ενώ σχετική εγκύκλιος θα σταλεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από κει και πέρα είναι και θέμα κοινωνικής ευθύνης του καθενός και η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά στους ιερούς ναούς η κοινωνική ευθύνη είναι εμφανής όπως και η τήρηση της τάξης και των μέτρων.

Μιλώντας στο thebest.gr ο προϊστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος ανέφερε πως φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα και οι πιστοί προσέρχονται με χαρά και πιο ελεύθερα και το κυριότερο με λιγότερο φόβο για να νιώσουν το κατανυκτικό κλίμα των αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας. «Είναι γεγονός πως ο κόσμος επανέρχεται στους ιερούς ναούς, αυτό φάνηκε και στην Θεία λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων ενώ βλέπουμε να έρχονται μετά από 2 χρόνια και περισσότεροι για εξομολόγηση που το περασμένο διάστημα της πανδημίας είχαν σταματήσει», ανέφερε ο π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος προσθέτοντας πως το φετινό Πάσχα οι πιστοί θα μπορέσουν να συμμετάσχουν πιο ενεργά και να απολαύσουν τις μέρες αυτές.

Επίσης και ο π. Αμβρόσιος συστήνει στους πιστούς να μην φύγουν και να παραμείνουν και να χαρούν όλη την Αναστάσιμη Θεία λειτουργία. «Είναι μία μοναδική μέρα στο χρόνο και πραγματικά αξίζει να παραμείνει κάποιος μέχρι το τέλος. Εξάλλου ποιος κοιμάται σήμερα πριν τις 12», ανέφερε με νόημα ο π. Αμβρόσιος υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο είναι το νόημα και το μήνυμα της εορτής του Πάσχα και της Ανάστασης του Ιησού Χριστού να παραμείνει ζωντανό και φωτεινό και μετά το Πάσχα. «Να είναι η ζωή μας κάθε φορά και κάθε μέρα Πάσχα. Η αγάπη μας προς το Θεό, προς το συνάνθρωπο, η αληθινή αγάπη για τον εαυτό μας και η θέληση μας για μία καλύτερη ζωή να μείνουν και μετά το Πάσχα, να αισθανθούμε καλύτεροι άνθρωποι καλύτεροι χριστιανοί κι αυτό να το κρατήσουμε».

Στον ιστορικό ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος αναμένεται να βρίσκεται ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τόσο για την Αποκαθήλωση την Μ. Παρασκευή 22/4 το πρωί όσο και το απόγευμα στην Περιφορά του Επιταφίου του Θείου σκηνώματος ενώ ο κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει στην Ευαγγελίστρια και την πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022 το πρωί όπου την ώρα του πρώτου Χριστός Ανέστη, οι ιερείς ραίνουν με άνθη τους πιστούς ενώ έξω από την εκκλησία οι μαγαζάτορες είθισται να σπάνε κάτι πήλινο κάνοντας θόρυβο συμβολίζοντας τη νίκη του Ιησού κατά του Άδη και του θανάτου.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις