Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το thebest.gr στο κηροπλαστείο του Δημήτρη Αβράμη- Έργα τέχνης στο χέρι με ιστορία από το 1911

Το thebest.gr στο κηροπλαστείο του Δημήτ...
Μαρτάτος Tάκης

Η κίνηση όπως ανέφερε στο thebest.gr έχει αρχίσει εδώ και περίπου 2 εβδομάδες και θα κορυφωθεί την Μ. Παρασκευή ενώ οι τιμές στις λαμπάδες είναι γύρω στα 10 με 12-13 ευρώ

Την τιμητική τους έχουν τις άγιες αυτές μέρες τα κηροπλαστεία με όλους να σπεύδουν να προμηθευτούν τόσο τις λαμπάδες ως δώρο στα βαφτιστήρια, στα παιδιά ή στα ανίψια όσο και τα κεριά για τον Επιτάφιο και τα Αναστάσιμα κεριά με τα οποία θα πάρουν το Άγιο Φως στην Αναστάσιμη, χαρμόσυνη θεία λειτουργία.

Η κίνηση όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο Δημήτρης Αβράμης του ιστορικού κηροπλαστείου στην οδό Γεροκωστοπούλου 11, στην Πάτρα με ιστορία από το μακρινό 1911 (πάνω δηλαδή από 111 χρόνια), έχει αρχίσει φέτος εδώ και 2 εβδομάδες καθώς υπήρξαν πολλοί που θέλησαν εγκαίρως να διαλέξουν και να προμηθευτούν τις λαμπάδες για τα βαφτιστήρια και ιδίως όσοι έπρεπε να στείλουν τις λαμπάδες μακριά ακόμη και στο εξωτερικό. Προνόησαν λοιπόν οι συγκεκριμένοι νονοί και θέλησαν να προλάβουν ώστε να φτάσουν εγκαίρως οι λαμπάδες τους στα βαφτιστήρια τους που πάντα τέτοιες μέρες τις περιμένουν με χαρά και λαχτάρα.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και η κίνηση για τα εκκλησιαστικά κεριά, για τους Χαιρετισμούς που ήταν μέχρι πρότινος ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στα κεριά του Επιταφίου και στα Αναστάσιμα κεριά με την κίνηση να κορυφώνεται παραδοσιακά την Μ. Πέμπτη και ιδίως την Μ. Παρασκευή όπου στα κηροπλαστεία όπως του Δημήτρη Αβράμη η ουρά είναι πάντα μεγάλη αλλά η εξυπηρέτηση άμεση.

Οι τιμές των κεριών σε μία εποχή όπως η σημερινή όπου όλα έχουν πάρει την ανιούσα από την βενζίνη, τις τιμές στο σούπερ μάρκετ και το ρεύμα, γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν στα περσινά επίπεδα. «Η δική μου φιλοσοφία», ανέφερε ο Δημήτρης Αβράμης στο thebest.gr, «είναι το ποιοτικό κερί, πάμπολλες επιλογές και μαζί προσιτή τιμή, να βρει κάποιος λαμπάδα στα 10, 12 το πολύ 13 ευρώ, να μην “κρεμαστεί” που λέει ο λόγος, κανένας νονός ή μπαμπάς, με τις τιμές να φτάνουν στις πιο ακριβές λαμπάδες στα 20 ευρώ.

Υπάρχουν οι κλασικές λαμπάδες που να ξέρετε πως τις ζωγραφίζουμε στο χέρι με κερί και όχι με ακρυλικό και αγαπημένα σχέδια που προτιμούνται είναι οι λαμπάδες παγωτά ή οι λαμπάδες σοκολάτες αλλά και κλασικές λαμπάδες με σχέδια, λουλουδάκια, κ.α. Σε εμάς δεν θα βρείτε τις παιχνιδολαμπάδες που a priori προμόταραν όλα αυτά τα χρόνια οι πολυεθνικές σε μία προσπάθεια να μετατρέψουν το Πάσχα σε δεύτερα Χριστούγεννα από εμπορικής άποψης. Ωστόσο το Πάσχα είναι μία γιορτή με άλλη ατμόσφαιρα και θεωρώ πως και τα θέματα στις λαμπάδες πρέπει να συνάδουν με την παιδικότητα και την θεματολογία και ομορφιά των αγίων αυτών ημερών».

Ο Δημήτρης Αβράμης υπογραμμίζει πως αυτό που επιδιώκουν και βγάζουν προς τον πελάτη τους τόσα χρόνια τώρα, είναι να παράγουν και να στολίζουν μοναδικά φιλοτεχνημένα στο χέρι κεριά, φτιαγμένα στο εργαστήρι τους. Ποιοτικά κεριά σε καλή τιμή.

Όσο για το φετινό Πάσχα που επιτέλους μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια πανδημίας θα το ξαναγιορτάσουμε σχεδόν όπως πριν, ο Δημήτρης Αβράμης υπογράμμισε στο thebest.gr πως είναι πράγματι ένα Πάσχα διαφορετικό και μαζί απρόβλεπτο με πολλές μεταβλητές. Παράδειγμα ο φετινός καιρός που μέχρι στιγμής δεν ταιριάζει στο Πάσχα και στην άνοιξη και που κακά τα ψέματα έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής ως ανασταλτικός παράγοντας στο να πάρει κάποιος τα παιδιά του και να βγει μία βόλτα για τα Πασχαλινά ψώνια.

Η κίνηση στα κηροπλαστεία όπως προείπαμε κορυφώνεται στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας οπότε & τότε θα γίνει η αποτίμηση της φετινής περιόδου ενός διαφορετικού Πάσχα με τον κόσμο ωστόσο παρά τα ζόρια να θέλει να νιώσει την κατάνυξη των ημερών και να χαρεί.

Οι φωτ. είναι από τη δελίδα στο facebook του κηροπλαστείου του Δ. Αβράμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις