Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξημένη η κίνηση στα Καλάβρυτα για το 4ήμερο του Πάσχα - Στο 70% η πληρότητα στα ξενοδοχεία- Τιμές για όλες τις τσέπες

Αυξημένη η κίνηση στα Καλάβρυτα για το 4...
Μαρτάτος Tάκης

Η ζήτηση είναι μεγάλη & αφορά στις ημέρες Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα, ανέφερε στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς ενώ αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς

Αυξημένη είναι η ζήτηση και το ενδιαφέρον του κόσμου για τα Καλάβρυτα για τις ημέρες του Πάσχα. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Κώστας Δαφαλιάς, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Filoxenia» και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, αναμένονται αρκετοί επισκέπτες από την Μεγάλη Παρασκευή και έως και την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 στα όμορφα και γραφικά Καλάβρυτα με την πληρότητα στα ξενοδοχεία που έχουν παραμείνει ανοικτά και κυρίως στα καταλύματα εντός της πόλης των Καλαβρύτων να διαμορφώνεται στο αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό του 70%.

Όπως μας διευκρίνισε ο Κώστας Δαφαλιάς υπάρχουν στα Καλάβρυτα και τα λεγόμενα εποχικά καταλύματα, πολλά εκτός της πόλης των Καλαβρύτων που ήδη έκλεισαν από τα τέλη Μαρτίου. Η κίνηση τα τρία προηγούμενα σαββατοκύριακα ήταν πεσμένη με την πληρότητα να είναι χαμηλή κάτω και από το 50% με αποτέλεσμα οι άγιες ημέρες του Πάσχα που έρχονται και το ζωηρό ενδιαφέρον που παρατηρείται από τον κόσμο να αποτελούν μία καλή τονωτική ένεση για τα Καλάβρυτα. Επίσης το καλό είναι ότι το 4ήμερο του Πάσχα θα ακολουθήσει αμέσως μετά και το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς μιας και η αργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για τις 2 Μαΐου, έτσι αναμένεται να υπάρξει και μία αντίστοιχη με το Πάσχα κίνηση στα Καλάβρυτα και το σαββατοκύριακο 30 Απριλίου με 1η Μαΐου ενώ μέσα στο Μάιο (στις 21 και 22/5) θα φέρει επισκέπτες στα Καλάβρυτα και το καθιερωμένο Πανελλήνιο Πέρασμα στο άγριας και υποβλητικής ομορφιάς Φαράγγι του Βουραικού ποταμού.

«Τα Καλάβρυτα έχουν μία τέτοια γεωγραφική θέση που είναι κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα ή η Πάτρα κι αυτό ευνοεί τους ταξιδιώτες και οικονομικά με την έννοια του χαμηλού κόστους μετακίνησης ειδικά την περίοδο αυτή», ανέφερε στο thebest.gr ο Κώστας Δαφαλιάς, η ξενοδοχειακή επιχείρηση του οποίου είναι 12μηνης συνεχούς λειτουργίας.

Αναφορικά με τις τιμές, ο κ. Δαφαλιάς δήλωσε στο thebest.gr πως είναι πάντοτε λογικές στην περιοχή των Καλαβρύτων και η τιμολογιακή πολιτική ανταποκρίνεται πραγματικά σε όσο αντέχει η τσέπη του καθενός. «Οι τιμές θα έλεγα πως αγγίζουν όλες τις τσέπες και όλες τις οικονομικές δυνατότητες. Υπάρχουν δωμάτια και για πιο υψηλά βαλάντια & για μεσαία αλλά και φτηνά», τόνισε ο κ. Δαφαλιάς προσθέτοντας πως ο επισκέπτης θα χαρεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα στα Καλάβρυτα τη γραφικότητα της περιοχής, την καθαρή ατμόσφαιρα του Χελμού και το νόστιμο, παραδοσιακό φαγητό στα καταστήματα εστίασης της περιοχής που φημίζονται για τα εκλεκτά εδέσματα τους. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία τις άγιες και κατανυκτικές αυτές μέρες να επισκεφθούν και τα ιστορικά μοναστήρια των Καλαβρύτων, την Αγία Λαύρα και την Παναγία Μεγαλοσπηλαιώτισσα.

Η φετινή χειμερινή περίοδος 2021-2022 που πλέον φτάνει στο τέλος της για τους χειμερινούς προορισμούς όπως τα Καλάβρυτα που διαθέτουν και το Χιονοδρομικό τους κέντρο, κύλησε όπως μας είπε ο κ. Δαφαλιάς αρκετά καλά. «Είμαστε ικανοποιημένοι όπως εξελίχθηκε η σαιζόν που είχε το καλό πως δεν διεκόπη από κάποιο λοκντάουν. Ο καλύτερος μήνας για τα Καλάβρυτα φέτος από πλευράς πληρότητας και επισκεπτών ήταν ο Ιανουάριος του 2022. Βέβαια πρέπει να πούμε πως για τα ξενοδοχεία και τις μονάδες 12μηνης διάρκειας όπως το ξενοδοχείο που διευθύνω, οι 3-4 καλοί μήνες δεν φτάνουν, είναι ένας συνεχής αγώνας», τόνισε τέλος.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις