Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στην Παντάνασσα απόψε για το τροπάριο της Κασσιανής ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Πάτρα: Στην Παντάνασσα απόψε για το τροπ...

Την Μ. Δευτέρα το απόγευμα την ακολουθία του Νυμφίου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χρύσανθος που προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν σε όλη την Αναστάσιμη Θεία λειτουργία

Στον ιερό ναό Παντανάσσης για την ακολουθία του Νυμφίου βρέθηκε τη Μ. Δευτέρα 18/4/2022 το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ απόψε Μ. Τρίτη 19/4 στις 19.00 στην Παντάνασσα θα είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Απόψε στους ιερούς ναούς ψάλλεται το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής μοναχής «η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή».

Όπως ανέφερε ο κ. Χρύσανθος αυτό που εύχεται σε όλους τις άγιες και κατανυκτικές αυτές μέρες είναι η ευχή που έδινε και ο Άγιος Παΐσιος σε όσους τον επισκέπτονταν στο κελάκι του στο Άγιον Όρος, «εύχομαι να σας δω στους τοίχους των εκκλησιών» με την έννοια των αγίων που κοσμούν τους ιερούς ναούς. Ακόμα ο κ. Χρύσανθος μεταφέροντας και τα λόγια και ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν στους ιερούς ναούς κατά την Αναστάσιμη Θεία λειτουργία μέχρι το τέλος και να χαρούν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και να μην φύγουν μετά το «Χριστός Ανέστη» σκεπτόμενοι μόνο την απόλαυση της κοιλιάς και του λάρυγγα.

Πάντως είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πιστοί παραμένουν σε όλη την Αναστάσιμη Θεία λειτουργία που πραγματικά είναι ξεχωριστή, και αναφωνούν στο τέλος το «Επικράνθη ο άδης».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις