Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μόσχα: Θα εξολοθρευτούν όσοι μαχητές αντισταθούν στη Μαριούπολη

Μόσχα: Θα εξολοθρευτούν όσοι μαχητές αντ...

Εξέπνευσε το ρωσικό τελεσίγραφο στη Μαριούπολη

Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη αγνόησαν το ρωσικό τελεσίγραφο να παραδοθούν και προειδοποίησε ότι θα εξολοθρευτούν όσοι αντισταθούν. 

Στους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν περικυκλωθεί στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal «προσφέρθηκε η ευκαιρία να καταθέσουν εθελοντικά τα όπλα τους και να παραδοθούν, προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Ωστόσο, το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, σύμφωνα με τις υποκλαπείσες συνομιλίες μέσω ασυρμάτου, απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις για παράδοση», συνέχισε η ίδια ανακοίνωση. 

Η Μόσχα υποστήριξε ότι σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν ήδη παραδοθεί «υπάρχουν έως 400 ξένοι μισθοφόροι που εντάχθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις», που είναι παγιδευμένοι στο εργοστάσιο, ανάμεσά τους Ευρωπαίοι και Καναδοί. «Σε περίπτωση περαιτέρω αντίστασης, όλοι τους θα εξολοθρευτούν», προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Νωρίτερα, ο Πέτρο Αντριουστσένκο- σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης- απέρριψε το τελεσίγραφο. «Έως σήμερα, οι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να κρατούν την άμυνα», ανέφερε μέσω Telegram. 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Ρωσικές ταξιαρχίες πεζοναυτών «ετοιμάζονται για μια επιχείρηση αλεξιπτωτιστών» στην πόλη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ επιθέσεις έγιναν στην περιοχή του λιμανιού. 

Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία η Μαριούπολη δέχεται το σφοδρό σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων και οι βομβαρδισμοί έχουν «ισοπεδώσει» την πόλη. Έως 22.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, δήλωσε την Τρίτη ο στρατιωτικός κυβερνήτης της επαρχίας του Ντονέτσκ. 

Παρότι πολλοί πολίτες έχουν διαφύγει, εκτιμάται ότι 100.000 άνθρωποι παραμένουν εκεί. Κάποιες ουκρανικές δυνάμεις επίσης έχουν αποκλειστεί στην πόλη, προσπαθώντας να αντικρούσουν τη ρωσική επιθετικότητα, αλλά πρόκειται για θύλακες αντίστασης και ο αριθμός τους δεν είναι σαφής. Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, οι περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες είναι στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal. 

«Παρά την επιθυμία των κατακτητών να δείξουν ότι οι εχθροπραξίες έχουν περιοριστεί στο Azovstal, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Χθες το βράδυ έγιναν μάχες στην οδό Taganrog, που απέχει 5 χιλιόμετρα από το Azovstal», υποστήριξε ο Αντριουστσένκο. Κατά τη διάρκεια της μάχης «οι κατακτητές έπληξαν ξανά κατοικίες με βαρύ πυροβολικό. Επίσης συνεχίστηκε ο βομβαρδισμός του λιμανιού», συμπλήρωσε. 

Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι απάνθρωπη και όσο πιο σοβαρή γίνεται, είπε στο χθεσινοβραδινό μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η ουκρανική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, προσπαθεί καθημερινά να τερματιστεί η πολιορκία, τόσο με στρατιωτικά όσο και με διπλωματικά μέσα. «Η Ρωσία εσκεμμένα προσπαθεί να καταστρέψει όλους όσοι βρίσκονται στη Μαριούπολη», τόνισε. 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις