Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγωγή κατά γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών από τον καθηγητή Βιοχημείας, Κων/νο Πουλά

Αγωγή κατά γιατρών του Πανεπιστημιακού Ν...

Για την πανδημία

Αγωγή κατέθεσε ο αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωσταντίνος Πουλάς κατά 34 συναδέλφων του μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Πατρών, οι οποίοι υπέγραψαν ψήφισμα που εξεδόθη ως απόφαση συνέλευσης στην οποία μετείχαν οι υπογράψαντες καθηγητές και μέλη ΕΔΙΠ.
Στο εν λόγω ψήφισμα καταγγέλλονται «ως πρόδηλες οι ενέργειες του κ. Πουλά να πλήξει το επιστημονικό κύρος διακεκριμένων μελών ΔΕΠ της Ιατρικής με την προβολή αντιεπιστημονικών θέσεων του που μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν στους πολίτες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Παράλληλα στο ψήφισμα χαρακτηρίζονται «απρόκλητες και αήθεις επιθέσεις που ενέπλεξαν τους καταξιωμένους συναδέλφους μας σε ανακριτικές διαδικασίες σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η ενασχόλησή τους με την αντιμετώπιση του πανδημικού κύματος είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη».
Η αναφορά γίνεται για «Καθηγητές του Τμήματός μας κ.κ. Χ. Γώγο. Μ. Μαραγκό, Δ. Βελισσάρη και Κ. Ακινόσογλου, οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες σε ποινική υπόθεση κατά παντός υπευθύνου, τιμούν το Πανεπιστήμιο Πατρών, την ιατρική κοινότητα και την κοινωνία με τη συνεχή, υψηλού επιπέδου ανιδιοτελή προσφορά τους στον αγώνα κατά της πανδημίας. Η προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχει εκτιμηθεί και τιμηθεί από την Πολιτεία, την κοινωνία της Πάτρας και ολόκληρης της χώρας. Το Τμήμα Ιατρικής αποφασίζει ομόφωνα να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία προβάλλουν ανυπόστατες, αντιεπιστημονικές και εν τέλει επικίνδυνες απόψεις για τη δημόσια υγεία.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αν. Καθηγητής Κωσταντίνος Πούλας συμμετείχε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς μέσω της οποίας εκαλούντο να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση του νευροχειρουργού Φώτη Τζωρτζίδη και συγκεκριμένα να δηλώσουν ποιο «άγνωστο» φαρμακευτικό σκεύασμα του χορήγησαν όταν ενοσηλεύετο με νόσο covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και θεραπεύτηκε, με σαφή υπαινιγμό ότι το σκεύασμα δεν ετύγχανε ευρείας χρήσης και δεν χορηγείτο σε άλλους ασθενείς.
Παράλληλα ο αν. Καθηγητής είχε προβάλλει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και είχε αποστασιοποιηθεί από την εμβολιαστική εκστρατεία.
Με γνώμονα την συγκεκριμένη θέση και στάση του κ. Πουλά στην υπ’ αριθ. 818/26.01.2022 έκτακτη συνεδρίασή του Τμήματος Ιατρικής συνετάχθη το προαναφερόμενο ψήφισμα το οποίο ξεκινούσε καταγγέλλοντας ως απαράδεκτες και προσβλητικές τις επιθέσεις του σε μέλη ΔΕΠ και συγκεκριμένα:« Η Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’ αριθ. 818/26.01.2022 έκτακτη συνεδρίασή της, με λύπη και οργή παρακολουθεί, και εκφράζει την έντονη αντίθεσή της, για τις πρόσφατες απαράδεκτες και προσβλητικές επιθέσεις από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πουλά Κωνσταντίνο σε μέλη ΔΕΠ του Τμήματός μας με τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας COVID-19»

*Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις