Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δέκα παιδάκια από την Ουκρανία στα θρανία των δημοτικών- Ελληνικά μέσω μετάφρασης από τα αγγλικά

 Πάτρα: Δέκα παιδάκια από την Ουκρανία σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι η προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον, μετά βλέπουμε και το γνωσιακό. Προέχει να βρουν τα παιδιά θαλπωρή και αγάπη μέσα στη σχολική κοινότητα»

Να ενταχθούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον προσπαθούν 10 παιδάκια που έχουν φτάσει στην Πάτρα από την Ουκρανία. Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας περιφερειακής εκπαίδευσης, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, «αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, 10 παιδάκια που έχουν έρθει από την Ουκρανία, τα εννέα βρίσκονται σε σχολεία της Πάτρας και ένα παιδάκι είναι σε σχολείο της Ακράτας. Κάποια από αυτά μιλάνε λίγα ελληνικά καθώς προέρχονται από οικογένειες όπου οι γονείς ή παππούδες έχουν κάποια σχέση με την Ελλάδα ή έχουν καταγωγή από εδώ.

Υπάρχει ευαισθησία από τους εκπαιδευτικούς και γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν τα παιδιά στο σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και τα χρονικά περιθώρια είναι λίγα, ωστόσο δίνεται έμφαση στο θέμα της γλώσσας. Οι δάσκαλοι Αγγλικών βοηθούν πολύ καθώς κάποια παιδιά γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα και κάπως έτσι γίνεται μία συνεννόηση και μία προσαρμογή».

Όπως εξηγεί, «το γλωσσικό μάθημα είναι αυτό στο οποίο δίνεται βάση. Κάποιοι που έχουν έρθει ή πρόκειται να έρθουν ρωτούν για την επόμενη σχολική χρονιά. Πιστεύω ότι τότε θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι να δεχτούμε και περισσότερα παιδάκια. Ο αριθμός των παιδιών τώρα είναι μικρός για να καταλάβουμε τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν. Τα παιδιά φοιτούν ενώ υπάρχει από όλους ευαισθησία πάνω στο θέμα. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι η προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον, μετά βλέπουμε και το γνωσιακό. Προέχει να βρουν τα παιδιά θαλπωρή και αγάπη μέσα στη σχολική κοινότητα».

Να σημειώσουμε ότι και ο δήμος δηλώνει πως αν και δεν έχει διοικητικές αρμοδιότητες και ευθύνες στην εκπαίδευση, θα στηρίξει εξωθεσμικά, όπως μπορεί και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του,  στην προσαρμογή των προσφύγων. Μάλιστα θα παραχωρήσει αίθουσα προκειμένου να γίνονται μαθήματα ελληνικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις