Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Απίστευτο, αλλά συμβαίνει! Σε 3 μήνες άνοιξαν 186 νέα μαγαζιά στην Εστίαση!

Αχαΐα: Απίστευτο, αλλά συμβαίνει! Σε 3 μ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έχουμε ως περιοχή μονόδρομο την εστίαση;

Σχεδόν 200 είναι τα καταστήματα εστίασης που έχουν ανοίξει στην περιοχή της Αχαΐας από την πρώτη μέρα του 2022 μέχρι και τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία από Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα έχει καταγραφεί έναρξη για 186 επιχειρήσεις στο χώρο τη στιγμή που έχουν δηλωθεί μόλις δύο διαγραφές. Φυσικά μπορεί τα μαγαζιά που έχουν βάλει λουκέτο να πολύ περισσότερα και ακόμα να μην έχει καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός, μέχρι αυτή τη στιγμή, ωστόσο τα μαγαζιά που ανοίγουν ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που κλείνουν

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιάννης Σπυρόπουλος, «ανοίγουν συνέχεια καινούργια μαγαζιά και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το ότι ανοίγουν όλο και περισσότερα μαγαζιά δείχνει δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι σαν περιοχή έχουμε μονόδρομο την εστίαση. Φαίνεται ότι δεν δίνονται ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με κάτι άλλο και δεύτερον ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση.

Είναι κάτι που το θέλουμε ως σύλλογος. Θα το πρότεινα στους συναδέλφους που θέλουν να ασχοληθούν με την εστίαση, να επικοινωνούν με το σύλλογο, να ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις και για όσα θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Πάρα πολλοί δεν ξέρουν τι τους περιμένει με συνέπεια να χάνουν χρόνο, χρήματα και όνειρα. Η εστίαση δεν είναι αυτό που νομίζουν και φαντάζονται οι περισσότεροι, έχουν να απολογηθούν και να πληρώσουν πάρα πολλές υπηρεσίες και λογαριασμούς, κάτι  που κάποιοι δεν γνωρίζουν μπαίνοντας σε αυτό το χώρο».

Όπως εξηγεί ο κ. Σπυρόπουλος, «κάποια μαγαζιά έχουν κλείσει ενώ κάποια άλλα έχουν αλλάξει χέρια.  Θα ανοίξουν αρκετά καλοκαιρινά μαγαζιά αλλά και καφετέριες take away, η μία δίπλα στην άλλη. Κάποια μαγαζιά που έκλεισαν νοικιάστηκαν από άλλους νομίζοντας ότι θα τα πάνε καλύτερα. Όμως υπάρχει δυσκολία στην αποπληρωμή των λογαριασμών. Αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τις εταιρείες των πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν στείλει αγωγές σε πάρα πολλούς. Τα μαγαζιά της εστίασης πληρώνουν σε τρεις τουλάχιστον εταιρείες πνευματικά δικαιώματα για τη μουσική που παίζουν. Τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε δεν είναι λίγα. Στην επίδοση του ενοικίου επίσης υπάρχουν δυσκολίες.

Η ακρίβεια και η αύξηση του ρεύματος έφεραν πολλά προβλήματα. Στα μαγαζιά τροφίμων παρατηρείται η μεγαλύτερη ακρίβεια στις πρώτες ύλες.

Τα περιφερειακά μαγαζιά είναι εκείνα που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση. Η αύξηση στο ρεύμα είναι ίδια είτε το μαγαζί είναι κεντρικό είτε είναι συνοικιακό. Τα περιφερειακά μαγαζιά έχουν μικρότερους τζίρους αλλά και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα περιφερειακά μαγαζιά. Οι αυξήσεις τις ΔΕΗ είναι δυσανάλογες γι΄ αυτά τα μαγαζιά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις