Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Θάνος Μικρούτσικος: "13/4/47 - Για Πάντα" - Γεννήθηκε σαν σήμερα στην Πάτρα

Θάνος Μικρούτσικος: "13/4/47 - Για ...

Δείτε το βίντεο

13 Απριλίου 1947. Ο σπουδαίος και πολύπλευρος καλλιτέχνης Θάνος Μικρούτσικος γεννιέται στην Πάτρα. Από πολύ μικρός έρχεται σε επαφή με τη μουσική, δημιουργεί μια σπουδαία παρακαταθήκη και όχι μόνο στη μουσική.  Σήμερα θα γινόταν 75 ετών. Και στο διαδικτυακό κανάλι του υπάρχει ένα βίντεο αφιερωμένο σε εκείνον, με αφορμή την ημέρα. 

Εικόνες από τις συναντήσεις του με καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης,η Μίλβα, η Μαρία Δημητριάδη, η Μελίνα Μερκούρη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, στιγμές από συναυλίες του, εναλλάσονται συνοδεία του αυτοσχεδιασμού του στην εισαγωγή του Θάνου στο "Επτά νάνοι στο s/s cyrenia”.  Κάθε φορα στην εισαγωγή των επτά νάνων αυτοσχεδίαζε και κάθε φορά που τους ερμήνευε απογειωνόταν.

"Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Θάνος κι από τότε κατοικεί σε όσα λαχτάρησε κι αγάπησε. Στις χαρές, στις λύπες, στους αγώνες", γράφει η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη

 

Ο Οδυσσέας Ιωάννου επίσης συγκινεί με το μήνυμά του δίνοντάς μας παράλληλα την ευκαιρία να ακούσουμε μια ανέκδοτη ηχογράφηση. 

Σήμερα θα έκλεινε τα 75. Θα μαζευόμασταν σπίτι του, θα κάπνιζε το πούρο του, δεν θα μιλούσε πολύ, θα κοιτούσε τόσους φίλους και τέτοια οικογένεια δίπλα του, θα χαμογελούσε συνέχεια και θα σκεφτόταν πως δεν τα πήγε και άσχημα.
Κάθε φορά που μου έστελνε ένα demo με την φωνή του για να το ακούσω του έλεγα "Πολύ καλό, μην το δώσουμε κάπου, πες το εσύ". Γελούσε. Ευτυχώς έχουν μείνει κάποια με την φωνή του.
Δεν έχω ιδέα αν λείπει ή είναι ακόμα εδώ. Μας έχουν συμβεί και τόσα πολλά τελευταία που δεν βρίσκουμε λίγη ησυχία να θυμηθούμε και να αγαπήσουμε τους ανθρώπους μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture