Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Οι αστυνομικοί είναι οικογενειάρχες. Θέλουν να γυρίσουν σπίτι»- Φόβος από την επίθεση στο μεταγωγών στην Πάτρα

«Οι αστυνομικοί είναι οικογενειάρχες. Θέ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει thebest.gr ο Πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσιτσικάς.

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους αστυνομικούς η επίθεση με βόμβες μολότοφ που έγινε στο Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών, χθες τα ξημερώματα.

«Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί πλέον. Έχει γίνει και στο 3ο αστυνομικό τμήμα αλλά και στο μεταγωγών είχε γίνει ξανά επίθεση, πέρσι. Φαίνεται ότι η δουλειά του αστυνομικού είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Η πολιτεία δεν το έχει αφουγκραστεί» λέει ο Πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσιτσικάς.

Όπως εξηγεί, «αυτές οι ομάδες που πραγματοποιούν τους επιθέσεις δρουν με βάση το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Δρουν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και οποιαδήποτε στιγμή, δεν είναι εύκολο να το προλάβεις. Υπάρχει και έλλειψη προσωπικού πράγμα που συντελεί στην ύπαρξη τέτοιων περιστατικών.

Οι αστυνομικοί είναι και οικογενειάρχες, έχουν δικούς τους ανθρώπους που τους περιμένουν να γυρίσουν υγιείς στο σπίτι. Από την άλλη έχουν και το αστυνομικό τους καθήκον. Προσπαθούν να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Δεν υπάρχει εκπαίδευση και το έχουμε τονίσει αυτό. Δεν υπήρχαν πόροι από την εποχή του μνημονίου και μετά, όμως πρέπει να υπάρχει διαρκής εκπαίδευση η οποία πρέπει και να αναβαθμίζεται. Εννοείται ότι κι ένας αστυνομικός φοβάται γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωπος. Μετά είναι εργαζόμενος».

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Χθες 11 Απριλίου 2022 και ώρα 04:20 εκδηλώθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με επτά βόμβες μολότοφ στο Τμήμα Μεταγωγών και Δικαστηρίων Πατρών.

Οι Αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία την συγκεκριμένη στιγμή στην εν λόγω υπηρεσία, αντέδρασαν άμεσα με αποτέλεσμα να περιοριστούν τα αποτελέσματα της επίθεσης μόνο σε υλικές ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα και να μην τραυματιστεί κανείς.

Η Ένωσή μας καταδικάζει αυτή την πράξη βίας ως εγκληματική, δολοφονική ενέργεια σε βάρος μιας υπηρεσίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, φιλοξενεί κρατουμένους και ελλοχεύει ο κίνδυνος πέρα από τον τραυματισμό των Συναδέλφων μας και τον τραυματισμό πολιτών ή και κρατούμενων. Αναμένουμε την καταδίκη από τους τοπικούς φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής αλλά και τον εντοπισμό των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις