Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κεραμέως: Περισσότεροι από 16.000 εκπαιδευτικοί έχουν διοριστεί την τελευταία διετία

Κεραμέως: Περισσότεροι από 16.000 εκπαιδ...

Προανήγγειλε την είσοδο διαδραστικών πινάκων στις σχολικές αίθουσες

Για τους διορισμούς την τελευταία διετία μίλησε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι παρά τις δυσκολίες, πάνω από 16.000 εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Επί 12 χρόνια στην χώρα μας δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Στην διετία πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς, εν μέσω πάρα πολύ δύσκολων συνθηκών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε διορισμούς», δήλωσε η υπουργός Παιδείας στον ΣΚΑΪ.

 Σχετικά με το ΑΣΕΠ τόνισε ότι οι πίνακες ειδικής αγωγής θα ανοίξουν μέσα τις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο δεν προσδιόρισε το χρονοδιάγραμμα των νέων προσλήψεων.

Ανέφερε ωστόσο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οριζοντίως να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς με διορισμούς, αλλά και επιμορφώσεις πάνω σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η οδική ασφάλεια ώστε να τα διδάξουν στα σχολεία.

Εστίασε επίσης και στο voucher που πρόκειται να λάβουν οι εκπαιδευτικοί για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού: «Πάνω από 160.000 εκπαιδευτικοί θα πάρουν για 1η φορά οριζοντίως voucher, για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού. Συμπληρώνει το αντίστοιχο επίδομα που είχαν λάβει πάνω από 500.000 παιδιά».

Τέλος πρόσθεσε ότι από Σεπτέμβρη θα μπουν διαδραστικοί πίνακες μέσα στην τάξη, για προβολή βίντεο και ψηφιακό σχεδιασμό, ενώ έχει γίνει παραγγελία 177.000 σετ ρομποτικής, όπως είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις