Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σωματείο εργαζομένων ΕΛΤΑ Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς & Ζακύνθου για τις επισκέψεις της Περιφερειακής διευθύντριας την ημέρα της απεργίας

Το Σωματείο εργαζομένων ΕΛΤΑ Πελοποννήσο...

Ανακοίνωση του Σωματείου

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Mε έκπληξη πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους του Νομού Μεσσηνίας, ότι την Τετάρτη 6.4.2022, την ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας, η διευθύντρια της Περιφ. Δνσης Αττικής, Πελοποννήσου & Νήσων έκανε περιοδεία στα καταστήματα του παραπάνω Νομού.

Την ημέρα που η ΓΣΣΕ & η ΑΔΕΔΥ είχαν προκηρύξει Πανελλαδική απεργία, η διευθύντρια πήγε επίσκεψη στο νομό για να «λύσει» τα προβλήματα των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα ήταν στους δρόμους και αγωνίζονταν για την αύξηση των μισθών τους, κατά της ακρίβειας και κατά της φτώχειας, η διευθύντρια ενημέρωνε τους συναδέλφους στο νομό ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στους ενοικιαζόμενους συναδέλφους γιατί είναι πολλοί, παρά τις τελευταίες 250 απολύσεις που έκανε η εταιρεία.

Την ίδια ώρα που η κοινωνία ήταν στους δρόμους αισθανόμενη το οικονομικό και κοινωνικό βάρος από τα σοκ των διαδοχικών κρίσεων, των αντεργατικών πολιτικών, των πληθωριστικών πιέσεων και της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων, η διευθύντρια κατά την περιοδεία της, ανακοίνωνε ότι σκοπός της είναι η περικοπή των θέσεων από το οργανόγραμμα γιατί δεν υπάρχει δουλειά.

Τέτοιες πρακτικές κατά την ημέρα της απεργίας μας θυμίζουν άλλες εποχές πολύ σκοτεινές, εποχές που η εργοδοσία παρενέβαινε για να μην κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι και να πάνε στις δουλειές τους.

Κυρία διευθύντρια, σκοπός σας δεν είναι να κάνετε μείωση των θέσεων εργασίας στο οργανόγραμμα, άλλωστε αυτό είναι στην αρμοδιότητα του Δ.Σ. του ΕΛΤΑ.

  • Στόχος σας είναι να αυξήσετε τα έσοδα του ΕΛΤΑ για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία.
  • Στόχος σας είναι να προσληφθεί κόσμος ώστε να στελεχωθούν το Κεντρικό Κατάστημα Καλαμάτας και η Μονάδα Διανομής στα οποία λείπουν από 1 άτομο από το καθένα.
  • Στόχος σας είναι να καλυφθεί μία μονάδα που λείπει από το κατάστημα Μεθώνης.
  • Στόχος σας είναι να κλείσουν επιτέλους τα καταστήματα στο Δώριο και στους Γαργαλιάνους που έχουν στοιχειώσει τα τελευταία τρία χρόνια και πληρώνουμε νοίκια.

Τελειώνοντας θέλουμε στην επόμενη απεργία, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, να σας καλέσουμε να βρεθείτε στην έδρα του Σωματείου μας στην Πάτρα για να διαδηλώσουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις