Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Θανάσης Νταβλούρος στο thebest.gr: Kενά- βούτυρο στο ψωμί της υπεράσπισης της Πισπιρίγκου- Η υπόθεση πάσχει

Ο Θανάσης Νταβλούρος στο thebest.gr: Kεν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο πρώην Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών

Για τα κενά και τις παραλείψεις που υπάρχουν στην υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στο thebest.gr ο Θανάσης Νταβλούρος, πρώην Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών. Έκανε λόγο για κενά- «βούτυρο στο ψωμί» της υπεράσπισης της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, που προς το παρόν κατηγορείται μόνο για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης σε αυτή την υπόθεση.

«Τα στοιχεία δεν έχουν δέσει καθόλου καλά την υπόθεση. Αν η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που έχει οριστεί δεν διορθώσει αυτά τα οποία προσκρούουν στην ανθρώπινη λογική, ότι ο θάνατος των δύο πρώτων παιδιών που έφυγαν ανάγονται σε παθολογικά αίτια, για ποια εγκλήματα συζητάμε;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Νταβλούρος.

Και αναρωτιέται: «πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για εγκλήματα όταν οι θάνατοι των δύο παιδιών αποδίδονται σε παθολογικά αίτια; Ποιος κοινός νους μπορεί να κάνει παραδεκτή μία τέτοια εκδοχή; Εδώ λοιπόν είναι βέβαιο ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για το πρώτο και δεύτερο παιδί έχουν αμφισβητηθεί από εκπροσώπους της ίδιας επιστημονικής κοινότητας και πρέπει άμεσα και απολύτως αιτιολογημένα να αποκατασταθούν στην ορθή εκτίμηση έτσι όπως προκύπτουν από τους κανόνες της επιστήμης και να παύσει αυτή η παραφιλολογία που έχει βλάψει την υπόθεση. Αυτές οι αναιρέσεις επιστημονικών  πιστοποιήσεων που έχουν μέχρι σήμερα υπάρξει, είναι βούτυρο στο ψωμί της υπεράσπισης. Αν δεν αναιρεθούν αυτές οι αιτιολογίες δεν υπάρχει περιθώριο να υπάρξει κανένας δικαστής στον πλανήτη Γη που να μπορεί να καταγνώσει καταδικαστική ποινή που να συνεπάγεται επιβολή ισόβιας κάθειρξης, για το πρώτο και το δεύτερο παιδί».

Όπως αναφέρει, «η προανακριτική αρχή βιάστηκε. Τυπικά για τα δύο πρώτα παιδιά δεν έχει μιλήσει και δεν έχει επέμβει σε όλη αυτή την παραφιλολογία από το δημοσιογραφικό κόσμο και από οποιονδήποτε άλλο αυτοαποκαλούμενο μ.χ. προφήτη. Έχουμε ακούσει όλα αυτά που έχουμε ακούσει, ανεξάρτητα από το αν οι εκτιμήσεις και η αίσθηση της κοινωνίας έχουν βάση. Κατά την άποψή μου έχουν και δεν έχω καμία αμφιβολία κι εγώ ότι στο θάνατο και των τριών παιδιών υπάρχει κοινός μηχανισμός. Αυτή ήταν και η ευθύνη της προανακριτικής αρχής, να ερμηνεύσει συνολικά το μηχανισμό θανάτου των τριών παιδιών. Δεν το έκαναν και δεν παρενέβησαν σε αυτή  την παραφιλολογία που παράγει επιχειρήματα για την υπερασπιστική γραμμή αυτής της σύγχρονης Μήδειας. Έχει να προβάλλει ενδοιασμούς στους κριτές της αν δεν πάμε με αποδείξεις αλλά με ενδείξεις. Στα δικαστικά χρονικά δεν έχουν επιβληθεί ισόβια με αποχρώσεις-ενδείξεις. Είναι τραγικές οι ευθύνες και χρειάζονται ακλόνητα στοιχεία. Τέτοια στοιχεία δεν είναι αυτά που σήμερα πιστοποιούνται και αύριο αναιρούνται από τους ίδιους τους επιστήμονες. Πρόκειται για γελοιότητες.

Έχω την πεποίθηση ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι η υπόθεση πάσχει μέχρι να αποκατασταθούν αυτές οι διφορούμενες και αλληλοαναιρούμενες αιτιολογίες θανάτου των παιδιών. Ελπίζω και εύχομαι αυτό να θεραπευτεί το συντομότερο δυνατό.  Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει και για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας υπάρχουν αναπάντητα ζητήματα τα οποία δεν μπορεί να μείνουν ανεξερεύνητα η να μην προκαλέσουν αντικείμενο ενδιαφέροντος των δικαστών.

Υπήρξε κατά την άποψη μου μία περίεργη έως αδικαιολόγητη βιασύνη να γίνεται αναφορά εκτός της τρίτης περίπτωσης και στις άλλες δύο, να μπαίνει στο κάδρο του δράστη η προφυλακισμένη, χωρίς να έχουν λυθεί πριν εκείνα τα οποία δεν αφήνουν αμφιβολίες περί τις δράσης της ως εγκληματική προσωπικότητα σε βάρος και των δύο πρώτων της παιδιών».

  •  Τα περί συγγένειας

Αγανακτισμένος ο Θανάσης Νταβλούρος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η οικογένειά του το τελευταίο διάστημα καλείται να απαντά συνεχώς αν έχει κάποια συγγενική σχέση με την ευρύτερη οικογένεια Δασκαλάκη.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με αυτή την υπόθεση και να μην έχει απευθυνθεί σε εμάς για να ρωτήσει αν υπάρχει συγγένεια. Λέγεται ότι ή γιαγιά ή η μάνα  του Μάνου Δασκαλάκη ήταν κόρη κάποιου Νταβλούρου. Αν μιλάμε για κάποιον συγκεκριμένο που ακούμε, δεν είναι στη ζωή και πρόκειται για μία πολύ μακρινή συγγένεια. Κανείς μας δεν γνωρίζει αυτή τη γυναίκα  ούτε τον άνθρωπο που έφερε το επώνυμό μας. Αν μιλάμε για το σωστό πρόσωπο, δεν είχε ποτέ επαφές με τους υπόλοιπους συγγενείς. Επομένως δεν ξέρει κάνεις μας τίποτα, δεν έμενε καν στην Πάτρα».

Και να υπάρχει όμως κάποια συγγένεια, τι σημαίνει αυτό;

Πρόκειται για γελοία πράγματα. Πήραν κάποιοι ένα μικρόφωνο στα χέρια και ασχολούνται με αθλιότητες.
Το ζητούμενό μας είναι ποιος σκότωσε αυτά τα παιδιά και πώς θα πάει στη φυλακή ο φονιάς των τριών αγγελουδιών. Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων είναι να γράφουν μαύρη μαγεία και για πράγματα που δεν είναι σοβαρά και προκαλούν οργή τη στιγμή που πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ έχουμε να κάνουμε με ένα σατανικό πρόσωπο. Ακόμα και στη ζούγκλα, ένα ζώο δεν θα έπραττε ανάλογα απέναντι στα παιδιά του.

Πρόκειται για μία απλή υπόθεση όμως  κάποιοι για λόγους σχιζοφρενικούς, επειδή κάποια πράγματα πουλάνε, όπως λέγεται, κάποιοι βγήκαν να κάνουν του ειδικούς. Προτρέχουν των εισαγγελέων και των επιστημόνων» λέει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις