Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Μετωπική» Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη με... φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν

Πάτρα: «Μετωπική» Πισπιρίγκου – Δασκαλάκ...

Δυο αντίπαλα στρατόπεδα πλέον

Σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχει χωριστεί η οικογένεια Δασκαλάκη, καθώς τη θέση τους διαχώρισαν καθαρά καθένας εκ των συζύγων χθες, οπότε τους χωρίζει πλέον άβυσσος. Μολονότι στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε ως «καλό πατέρα» τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, εντούτοις εκείνος περιέγραψε ως «αδιάσειστα» τα στοιχεία ενοχής της και δήλωσε παράσταση υπεράσπισης της κατηγορίας.

Η κ. Πισπιρίγκου, ωστόσο, εξακολουθεί να επιμένει στην αθωότητά της, αποδίδοντας σε ιατρικό λάθος το θάνατο της 9χρονης κόρης της. Στην μαραθώνια κατάθεσή της στην 18η τακτική Ανακρίτρια, ανέφερε πως «πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα» και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά», σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της.

Αρνούμενη την εμπλοκή της στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, απαντά καταφατικά ως προς την πληροφορία που αναζήτησε σχετικά με την ύπαρξη καμερών στα δωμάτια των νοσοκομείων, ενώ αρνείται πως ζήτησε να της προσφερθεί μονόκλινο δωμάτιο, εκτιμώντας, άλλωστε, κάτι τέτοιο ως αυτονόητο, λόγω της κατάστασης του παιδιού. Σε δύο σημεία της κατάθεσής της, μάλιστα, επιχειρεί να απαντήσει ως προς το «μεγάλο επεισόδιο» που θα ερχόταν στη Τζωρτζίνα, όπως η ίδια προέβλεψε, λέγοντας πως αυτήν την ακολουθία επιδείκνυε το παιδί σε περιπτώσεις κρίσεων, ενώ σε ένα από τα επεισόδια, όπως ισχυρίζεται, παρών ήταν μόνο ο σύζυγός της.

Παπαδόπουλος: Θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου η Πισπιρίγκου

Η ίδια παραδέχεται ότι «όλο αυτό το χρονικό διάστημα και στο Ωνάσειο και στο σπίτι ήμασταν μαζί με τον σύζυγο. Είχε ξαναεπιστρέψει» λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της Τζωρτζίνας, παρότι «δούλευε πολλές ώρες για να ασχοληθεί με το παιδί, αλλά είχε ενδιαφέρον και τόσο εγώ όσο και εκείνος προσπαθούσαμε να κάνουμε το παιδί να νιώσει καλύτερα», όπως αναφέρει.

Μιλώντας με τα καλύτερα για τον πρώην σύζυγό της κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη περιγράφει ακόμη πώς «ήταν καλός πατέρας, που ήθελε το καλύτερο για το παιδί του. Στεναχωριόταν με το πρόβλημα της εγκεφαλοπάθειας που είχε η Τζωρτζίνα».

«Καταλάβαινε τα πάντα»

Σύμφωνα με την μητέρα του, το άτυχο κορίτσι «καταλάβαινε τα πάντα. Αυτό είναι εξακριβωμένο. Είμαι σίγουρη ότι καταλάβαινε γιατί αντιδρούσε σε εξωτερικά ερεθίσματα, δηλαδή όταν δεν ήμουν κοντά της γυρνούσε τα μάτια της στο χώρο και φαινόταν ότι με αναζητούσε, βλέπαμε παιδικά στη τηλεόραση και σειρές μαζί και αντιλαμβανόταν οτιδήποτε αστείο και σε παιχνίδια που κάναμε πάλι γελούσε, προσπαθούσε να σηκώσει τα χέρια της και να χορέψει όταν άκουγε τραγούδια», όπως περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσθέτοντας ακόμη πως «μάλιστα έχω πολλά βίντεο από τέτοιες αντιδράσεις της».

Η ίδια απάντησε «δεν γνωρίζω», όταν η Ανακρίτρια την ρώτησε για το αίτημα των γιατρών να χορηγούν οι νοσηλευτές και μόνο τα φάρμακα στη Τζωρτζίνα, ενώ ισχυρίστηκε ότι «από την 1 ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά την διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών» αναφορικά με την μη ειδοποίηση από το οξύμετρο, το οποίο -όπως είπε- δεν είχε εμβέλεια στη «στάση νοσηλευτών».

Παρότι δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα του νοσηλευτή, εντούτοις εντυπωσιάζουν οι τεχνικές τις γνώσεις, αλλά και οι δεκάδες λεπτομέρειες από τον «Γολγοθά» της Τζωρτζίνας τους τελευταίους δέκα ιδίως μήνες, οπότε και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεών της.

Ηλιάδης για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας

Απαντώντας ακόμη για το αίτημα νεκροτομής στην Πάτρα, η κ. Πισπιρίγκου περιέγραψε πως «το ζητήσαμε μαζί με το μπαμπά της, απλά αυτός έκανε τις διαδικασίες. Στην Αθήνα έγινε η νεκροψία-νεκροτομή της Μαλαίνας και επειδή ήμασταν ακόμα σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία γι' αυτό ζητήσαμε να γίνει η νεκροψία νεκροτομή στη Πάτρα όπου εκεί δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα και εκεί έγινε και η νεκροψία-νεκροτομή του μωρού μου των 6 μηνών». Επιπλέον, υποστήριξε ότι έμαθε από την τηλεόραση τον εντοπισμό κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, δηλώνοντας άγνοια για την ουσία και τις παρενέργειές της μέχρι τότε.

Διαθέσιμη για βραχιολάκι

Εκτός από τη δήλωσή της περί αθωότητας, η ίδια δήλωσε «διαθέσιμη για την επιβολή οποιουδήποτε περιοριστικού όρου, ακόμα δε και για τον κατ’ οίκον περιορισμό μου με ηλεκτρονική επιτήρηση», ζητώντας δηλαδή βραχιολάκι.

Παρά τις αιτιάσεις της μητέρας, οι επιστήμονες εμμένουν στη διερεύνηση των αιτίων των θανάτων των δύο άλλων παιδιών, θεωρώντας ότι τα ευρήματα πλεονάζουν ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων. Συγκεκριμένα, την εκτίμηση ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκε από ασφυξία διατύπωσε χθες ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως: «Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας», όπως γράφει σε νέο tweet του ο ιατροδικαστής.

Προσκλητήρια VIP

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται και νέες μαρτυρίες για την κοινωνική συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία φέρεται να ασχολούνταν συστηματικά με τις δημόσιες σχέσεις, προσκαλώντας μάλιστα τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στην κηδεία της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την παραμονή της κηδείας της Τζωρτζίνας, η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφώνησε στον δήμο Πατρέων, για να μάθει αν ο δήμαρχος επρόκειτο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 για την εκδημία της μεγάλης κόρης της. Οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημέρωσαν τον δήμαρχο, ωστόσο, η κίνηση της Πισπιρίγκου τους προκάλεσε εντύπωση. Η υπάλληλος που απάντησε στο τηλέφωνο υποστήριξε ότι η 33χρονη ήταν ατάραχη, ενώ δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η μάνα έκανε «δημόσιες σχέσεις» με τον δήμαρχο, όταν είχε χάσει και τα άλλα της δύο παιδιά.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιδίωξε την επικοινωνία με τον δήμο Πατρέων. Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν μετά τον Απρίλιο του 2021, οπότε και η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή, που την άφησε τετραπληγική. Και αυτό γιατί, η Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε συνεχώς ζητώντας τον δήμαρχο, για να παρέμβει να πάρει γρηγορότερα το επίδομα.

Στο μεταξύ χθες, την έντονη απογοήτευσή της εξέφρασε η φερόμενη ως δράστις για τη στάση του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στα δικαστήρια για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και μίλησε για «αδιάσειστα στοιχεία».

«Μέχρι χθες έλεγε άλλα»

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στο STAR. «Λυπάμαι. Αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο» πρόσθεσε για τη στάση του και την απόφασή του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, στηρίζοντας την κατηγορία εναντίον της. Πάντως και ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι δεν απαντά στις κλήσεις που της απευθύνει από τη φυλακή. «Επικοινώνησα την πρώτη μέρα. Τις υπόλοιπες δεν απάντησα» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών δήλωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή η γυναίκα που υποστήριζα έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος, τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα». Συγκεκριμένα, η εύρεση της κεταμίνης στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν το στοιχείο εκείνο που έκανε τον Μάνο Δασκαλάκη να αλλάξει στάση κι από εκεί που διαμήνυε ότι πιστεύει στην αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου χθες υποστήριξε την κατηγορία και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο Μάνος Δασκαλάκης όντως περίμενε να βρεθεί κάποια ουσία στο σώμα της 9χρονης κόρης του αλλά όχι η κεταμίνη. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέμενε ότι θα βρεθεί η ουσία φαινοβαρβιτάλη, η οποία πράγματι χορηγούνταν στο παιδί πλην του τελευταίου 24ωρου της ζωής του. Μάλιστα μέχρι την εύρεση της κεταμίνης, ο Μάνος Δασκαλάκης, ήταν βέβαιος ότι όλα όσα διαδίδονταν ήταν κακοήθειες και πίστευε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά του.

Ο πατέρας των άτυχων κοριτσιών δήλωσε ακόμη «σοκαρισμένος» από τις εξελίξεις, μετέβη χθες στην Ευελπίδων όπου και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η σύζυγός του. Στις δηλώσεις του, αφότου υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής, παρότι «είναι πολύ δύσκολη στιγμή», όπως είπε.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε πως ο ίδιος θέλει να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ο ίδιος επιθυμεί να δει την διαδικασία να εξελίσσεται, προτού προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ή συμπεράσματα γιατί όπως είπε, «μέχρι πρότινος είχαμε δύο ιατροδικαστικές πράξεις που δεν μας έδιναν την παραμικρή ιδέα πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ψάχναμε τόσα χρόνια μια απάντηση για τη Μαλένα».

«Υπόδειγμα μητέρας»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, απάντησε «δεν ισχύει κάτι τέτοιο». «Σας τονίζω πως ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά σε όλους εμάς», απάντησε σε ερώτηση για το αν είχε παρατηρήσει ποτέ κάτι για τη συμπεριφορά της 33χρονης. «Δεν έχω να δηλώσω τίποτα για κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο», αποκρίθηκε, ερωτηθείς σχετικά και για την Δήμητρα Πισπιρίγκου, ενώ όσον αφορά με την αίτηση διαζυγίου ο Μάνος Δασκαλάκης το αρνήθηκε καθώς όπως είπε: «δεν μας ενδιαφέρει το διαζύγιο, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις