Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοτική αρχή Πατρών: Στόχος μας είναι μια πόλη χωρίς αδέσποτα

Δημοτική αρχή Πατρών: Στόχος μας είναι μ...

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που είναι η 4η Απριλίου

Σε μήνυμα της για την 4η Απριλίου που είναι καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η Δημοτική αρχή της Πάτρας τονίζει πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα ζώα, τα οποία διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες, σε ολόκληρη τη χώρα και στην πόλη μας.

Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής όπως τονίζεται, οφείλουμε να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε, με σεβασμό στις ανάγκες τους, καθώς σε κανένα ζωντανό πλάσμα δεν αξίζει να περιφέρεται πεινασμένο, άρρωστο και αβοήθητο στους δρόμους.

Στόχος μας είναι μια πόλη χωρίς αδέσποτα.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Ο Δήμος, ο οποίος, σύμφωνα με το Ν. 4830/2021, είναι υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους, καλείται να φέρει εις πέρας και αυτή την αρμοδιότητα, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και την ανάλογη στήριξη. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στη Δημοτική Αρχή, εντείνουμε διαρκώς τις προσπάθειές μας για πρόληψη, καλύτερη αντιμετώπιση, προστασία και αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων.

Δημιουργήσαμε και αναπτύσσουμε, όλο και περισσότερο, ένα πλαίσιο στήριξής τους. Με κτηνιατρικές παροχές, με παροχές σίτισης, με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δημιουργήσαμε το Δημοτικό μας Καταφύγιο, χώρος που, πέραν μιας προσωρινής κατοικίας για τα αδέσποτα ζώα, λειτουργεί ως μικρός πολιτιστικός πυρήνας ευεργετικών δράσεων, τόσο για τα ζώα όσο και για τους επισκέπτες του.

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία και την ενημέρωση, καλλιεργώντας έτσι ένα πνεύμα σεβασμού προς όλα τα ζωντανά πλάσματα και στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Χιλιάδες παιδιά από τα σχολεία και τις κατασκηνώσεις του Δήμου μας, αλλά και ενήλικες, έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο τη δημιουργία μιας άλλης κουλτούρας. Άλλωστε τα παιδιά, από την επαφή τους με τα ζώα, διδάσκονται τι σημαίνει αγάπη, φροντίδα, φιλία, ευθύνη και δοτικότητα.

Επίσης, ξεκινάει σε λίγο καιρό η λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου μας, ούτως ώστε η περίθαλψη και οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων να έχουν συνολικό και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα.

Πέραν όλων δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως βασική πηγή αδέσποτων ζώων είναι οι εγκαταλείψεις, συνεπώς πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τη συγκεκριμένη πρακτική.

Η λύση για τα αδέσποτα δεν είναι ο εγκλεισμός τους σε κυνοκομεία – καταφύγια και σε κλουβιά. Τα καταφύγια είναι μόνο ένας προσωρινός χώρος παραμονής τους.

Αν θέλουμε να υιοθετήσουμε ας προτιμήσουμε ένα αδέσποτο

Εμβολιάζουμε, τοποθετούμε microchip και καταγράφουμε τα ζώα μας.

Τα στειρώνουμε και δεν εγκαταλείπουμε τα νεογέννητα.

Δεν τα αλυσοδένουμε.

Τα φροντίζουμε και τα προστατεύουμε.

Σεβόμαστε τις ανάγκες και τις ελευθερίες τους.

Σεβόμαστε τη Ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις