Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνος Σόμπολος στο thebest.gr: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου δε θα ομολογήσει- Δεν αποκλείω και τέταρτο έγκλημα»

Πάνος Σόμπολος στο thebest.gr: «Η Ρούλα ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι είπε για «το έγκλημα του αιώνα»

«Αυτό το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, δεν αποτελεί κεφάλαιο ενός βιβλίου αλλά είναι ένα βιβλίο με πολλές σελίδες. Είναι σίγουρα το έγκλημα του αιώνα, όπως είπα από την πρώτη στιγμή, και θα απασχολήσει εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, γιατρούς, Πανεπιστήμια.

Με την πάροδο των ημερών και των εβδομάδων θα έρχονται στο φως στοιχεία που θα μας αφήνουν άφωνους, θα μας συνταράζουν. Θα έρχονται συνέχεια αποκαλύψεις και στοιχεία που θα συγκλονίσουν το Πανελλήνιο» λέει στο thebest.gr ο πατριάρχης του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος. Μετά τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ο Πάνος Σόμπολος αναφέρεται στις υποψίες που είχε ακούγοντας πως τρία μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας πέθαναν διαδοχικά, για το αν πιστεύει ότι θα ομολογήσει η κατηγορούμενη, για πιθανή υπόθαλψη από κοντινά πρόσωπα της οικογένειας αλλά και για το τέλος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού.

Να θυμίσουμε ότι στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκε και ένα βιβλίο του. «Δεν με εκπλήσσει που είχε βιβλίο μου. Δε το θεωρώ περίεργο. Εδώ έκανε και σεμινάρια εγκληματολογίας. Είχε και βιβλία της Αγγελικής Νικολούλη» λέει ο Πάνος Σόμπολος

Οι πρώτες υποψίες

«Όταν ακούς ότι τα τρία μικρά παιδιά μίας οικογένειας πέθαναν διαδοχικά, σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να σκέφτεσαι και την κληρονομικότητα και το ιατρικό λάθος . όμως αν αποκλειστούν αυτά τα δύο, μένει η εγκληματική ενέργεια. Σε αυτή την υπόθεση βέβαια όπου το ένα αγγελούδι χανόταν μετά το άλλο, το μυαλό αναπόφευκτα πηγαίνει κατευθείαν εκεί. Όμως αυτό έπρεπε να αποδειχθεί. Στην πορεία ήρθαν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία και η ασφάλεια, από την ιατροδικαστική υπηρεσία, από τα νοσοκομεία, από καταθέσεις μαρτύρων. Όλα αυτά στάλθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της μάνας. Για το βαρύτατο αυτό αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κατηγορείται λοιπόν ότι σκότωσε το παιδί της και από εκεί και πέρα σκέφτεσαι ότι και τα άλλα δύο παιδάκια δεν έφυγαν από παθολογική αιτία. Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε και να μη βγάζουμε μόνοι μας συμπεράσματα γιατί είμαστε δημοσιογράφοι, ούτε ιατροδικαστές, ούτε εισαγγελείς, ούτε αστυνομικοί» λέει ο κ. Σόμπολος.

Η πρώτη συνέντευξη του ζευγαριού, στο γιό του, Γιώργο Σόμπολο

Όπως ανέφερε, «βλέποντας την πρώτη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς, την οποία μάλιστα πήρε ο γιός μου, ο Γιώργος, παρατήρησα ότι ήταν μαζί και υπερασπίζονταν ο ένας τον άλλο. Η ψυχρή στάση της μάνας, η σκληρότητα που είχε δεν μου πέρασε απαρατήρητη. Μου το είχαν επισημάνει κι άλλοι ότι δεν έβγαλε έστω ένα δάκρυ για τα παιδιά της. Εγώ όμως έχω δει κι άλλες μανάδες που έχουν βγάλει δάκρυ και τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν σκοτώσει το παιδί τους. Ωστόσο η ψυχρή της στάση μου είχε κάνει εντύπωση».

Το ενδεχόμενο να γνώριζαν κι άλλοι

«Πιθανολογώ ότι κάποιοι κάτι πρέπει να ήξεραν. Δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιο βαθμό εμπλέκονται και τι συνέργεια μπορεί να είχαν στη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Δεν αποκλείω να γνώριζαν κάποιοι, και το θεωρώ πιθανό. Όλα δείχνουν ότι η 33χρονη κατηγορούμενη ήταν πρωταγωνίστρια σε ό,τι γινόταν, όμως θα πρέπει να περιμένουμε να αποδειχθεί στα δικαστήρια» αναφέρει ο κ. Σόμπολος.  

Η ομολογία και τα κίνητρα

«Εκτίμησή μου είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα ομολογήσει. Δεν θα «σπάσει» κατά τη γνώμη μου. Εγώ δει στην καριέρα μου κατηγορούμενους να μην ομολογούν ακόμα και αν υπάρχουν ακράδαντα και αδιάσειστα στοιχεία. Αρνούνται μέχρι τέλους. Αυτοί είναι ελάχιστοι όμως πιστεύω ότι η 33χρονη είναι μέσα σε αυτούς. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι δίνουν κάποιες εκδοχές σε σχέση με τα κίνητρα. Θα μπορούσε να το έκανε για να εκδικηθεί τον πατέρα ή γιατί αγαπούσε πολύ τα παιδιά της και τα έστειλε στον άλλο κόσμο για να ηρεμήσουν. Πίσω από αυτά υπάρχουν ψυχικά ζητήματα. Υπάρχει και το σύνδρομο Μινχάουζεν. Όλα αυτά όμως είναι θέματα των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων. Το γιατί το έκανε, αν το έκανε, θα απαντηθεί πιστεύω στην πορεία, με την πρόοδο των ερευνών» λέει. 

Το τέλος της σπιτονοικοκυράς

Όπως τονίζει ο κ. Σόμπολος, «αν αποδειχθεί ότι η μάνα δολοφόνησε και τα τρία παιδιά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουμε και τέταρτο έγκλημα. Χρειάζεται εξονυχιστική έρευνα σχετικά με την σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να ψάξουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Δεν αποκλείω να έχουμε και σε αυτή την περίπτωση εγκληματική ενέργεια όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία γι΄αυτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις