Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θλίψη: Κλείνει οριστικά ο κινηματογράφος Odeon Embassy στο Κολωνάκι

Θλίψη: Κλείνει οριστικά ο κινηματογράφος...

Μία κομψή κινηματογραφική αίθουσα με ιστορία από το 1962

Μία από τις πιο κομψές αίθουσες και συνάμα από τις πιο ιστορικές κινηματογραφικές αίθουσες του Αθηναϊκού κέντρου, το σινε - Embassy στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι κλείνει οριστικά μετά από μια μακρά περίοδο με κατεβασμένα τα ρολά του.

Όπως αναφέρει το flix.gr, η ανακοίνωση ότι το Odeon Embassy της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι κλείνει οριστικά και αλλάζει χρήση, έρχεται να επιβεβαιώσει την κρίσιμη περίοδο που διανύουν οι μονοί κινηματογράφοι της πόλης και γενικότερα της χώρας, μετά από μια παρατατεταμένη περίοδο που παρέμειναν κλειστοί λόγω της πανδημίας αλλά και εξαιτίας της αδιαφορίας του κοινού προς την κινηματογραφική έξοδο.

To Embassy άνοιξε το 1962 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα στα χρόνια της λειτουργίας του, ως ένας αυθεντικός, κομψός, κολονακιώτικος κινηματογράφος. Έκλεισε στο πρώτο lockdown την άνοιξη του 2020 και έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ.

Το 1988, κατά την προβολή της ταινίας «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Γουίλεμ Νταφόε, έξω από το Embassy είχαν σημειωθεί επεισόδια από φανατικούς που είχαν διαμαρτυρηθεί για το ύφος και το περιεχόμενο της ταινίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture