Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αφοπλιστική και υπέροχη η Βίκυ Λέανδρος - Ήταν καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου

Αφοπλιστική και υπέροχη η Βίκυ Λέανδρος ...

Όπως είπε, επέλεξε να απέχει για περισσότερα από 9 χρόνια από το τραγούδι για να μεγαλώσει τα παιδιά της

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο "Ενώπιος Ενωπίω" ήταν το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2022, η σπουδαία και εξαιρετικά αγαπητή στο Ευρωπαϊκό κοινό, ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος. Η 69χρονη τραγουδίστρια που γεννήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα, έζησε μέχρι 5 χρονών στην Αθήνα και μετά με την οικογένεια της μεγάλωσε στην Γερμανία όπου ζει μόνιμα, αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου πως ο λόγος που εγκατέλειψε το τραγούδι για 9 ολόκληρα χρόνια, αφορούσε στην επιθυμία της να αφοσιωθεί στα παιδιά της.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν μου ήταν δύσκολο. Αλλιώς μπορεί και να μην το έκανα. Ήταν μωρά. Πώς να μην είσαι με τα μωρά, να τα μεγαλώσεις εσύ η ίδια σαν μητέρα; Ήταν κάτι αναγκαίο για εμένα. Και έτσι την άφησα την καριέρα". φοβόμουν αν θα έχω μετά καριέρα. Είπα θα το δω σε δέκα χρόνια. Αν τα φέρει έτσι ο καιρός και θέλω να αρχίσω ξανά, θα το κάνω. Και έτσι ήρθε", είπε η Βίκυ Λέανδρος προσθέτοντας "είμαι χαρούμενη με την εξέλιξη των παιδιών μου. Όλοι πήραν τον δικό τους δρόμο. Μόνο η μικρή μου κόρη, η Σάντρα, είναι καλλιτέχνης. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Η Σάντρα οργανώνει και το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο και έχει γίνει μεγάλο. Έχουμε στενή σχέση όλοι μας. Βλεπόμαστε συχνά. Για εμένα αυτό ήταν το σημαντικό. Να έχει εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Να υπάρχουμε σαν οικογένεια".

Η 1η συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1967 όπου είχε πάρει την 4η θέση, ήταν όπως είπε, η πρώτη της απογοήτευση.

"Μου έχει μείνει η πρώτη Eurovision, που για μένα ήταν η πρώτη μου απογοήτευση, ήμουν μικρούλα, βγήκα τέταρτη".

Ωστόσο 5 χρόνια αργότερα εκπροσωπώντας ξανά το Λουξεμβούργο κέρδισε τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το θρυλικό πλέον “Αpres Toi”. Μάλιστα φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε, το 1972 που κέρδισε.

Για το ρόλο του έρωτα στη ζωή της είπε:

"Ήταν καθοριστικός ο ρόλος του έρωτα στη ζωή μου. Η δημοσιότητα δεν βοήθησε στην προσωπική μου ζωή. Εγώ δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ, ήμουν πάντα ανεξάρτητη και ήθελα να μείνω. Όταν όμως θες παιδιά νομίζω είναι αναγκαίο να παντρευτείς, να έχουν τα παιδιά μια μητέρα, μια οικογένεια. Αλλιώς νομίζω μπορούμε άνετα να συζήσουμε. Δεν ξέρω αν έχω βρει τη χρυσή τομή εγώ. Από τη μία μεριά ήταν πάντα η καριέρα αλλά έφτιαξα και την ιδιωτική μου ζωή, η οποία είναι έντονη" αποκάλυψε η τραγουδίστρια.

Στη διάρκεια της εκπομπής μίλησε η Έλενα Παπαρίζου και είπε, "είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι κοντά σας. Επειδή είμαι κι εγώ παιδί μεταναστών, με το που κατεβαίναμε στην Ελλάδα αγοράζαμε τα LP. Ο πατέρας μου έφτιαχνε κασέτες με τη Βίκυ Λέανδρος και ακούγαμε. Πάντα μας δημιουργούσε μια μεγαλύτερη νοσταλγία για την πατρίδα μας. Εμένα το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν το Καζανόβα. Είναι ένα απόλυτα θηλυκό κομμάτι".

Η Έλενα Παπαρίζου θυμήθηκε και τη συνάντηση επί σκηνής με τη Βίκυ Λέανδρος. "Ανταμώσαμε το 2013 για να πούμε μαζί το Apres Toi. Θυμάμαι ότι έφτασα με πολύ άγχος στον χώρο και ξαφνικά δεν εμφανίζονται ποτέ τα ρούχα μου, χάθηκαν με ένα ταξί. Δεν είχα τι να φορέσω, βρέθηκε μια λύση, αλλά ανέβηκα στη σκηνή και τα ξέχασα όλα. Κατέβηκα από τη σκηνή και έκλαιγα γιατί δεν πίστευα ότι έχω τραγουδήσει μαζί της. Έλεγα το πιστεύεις με ποιον τραγούδησες; Είναι ευγενική, δοτική και έχει ζεστασιά στην ψυχή της".

Τέλος η Βίκυ Λέανδρος, από τα μεγάλα ονόματα της δεκαετίας του '70 αναφέρθηκε και στα χρόνια των μνημονίων και στο πόσο είχε στενοχωρηθεί με μερίδα Γερμανών που απαξίωναν τη χώρα μας. Η ίδια βγήκε σε μεγάλες εφημερίδες όπως η Bild και κανάλια και μίλησε για την Ελλάδα που όλοι αγαπάμε και σεβόμαστε και κατάφερε σε ένα σημαντικό βαθμό να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Επίσης είχε δώσει συναυλίες όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα που δόθηκαν σε φτωχές οικογένειες στην Ελλάδα όπως μία συναυλία στο Μόναχο όπου είχε μαζευτεί μισό εκατ. ευρώ.

Δείτε στο enikos.gr σε βίντεο την συνέντευξη της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight