Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία στο thebest.gr για το Δημοτικό της Λακκόπετρας: Τάξεις σε κοντέινερ και σχολείο χωρίς πόσιμο νερό

Καταγγελία στο thebest.gr για το Δημοτικ...
Μαρτάτος Tάκης

Αυτό που ζητούν οι γονείς των περίπου 150 μαθητών είναι να υλοποιηθεί η υπόσχεση για την ανέγερση ενός νέου σχολείου

Γονιός που το παιδί του πηγαίνει στο Δημοτικό σχολείο της Λακκόπετρας επικοινώνησε με το thebest.gr εκθέτοντας μας τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο γονιός (τα στοιχεία του έχει στη διάθεση του το σάιτ) που είναι και στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, μας μίλησε για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που εκτός του δημοτικού έχει και 2 νηπιαγωγεία, το οποίο στο μεγαλύτερο ποσοστό του λειτουργεί σε κοντέινερ. Τη φετινή σχολική χρονιά ήρθαν 2 ακόμη κοντέινερ που προστέθηκαν στα υπάρχοντα 4, τα οποία ωστόσο σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, είναι παλιά και μπάζουν νερό όταν βρέχει και αέρα όταν φυσάει.

Στο σχολείο της Λακκόπετρας που εξυπηρετεί παιδιά και από γειτονικές περιοχές όπως το Καλαμάκι, ο Άραξος, το Λιμνοχώρι, κ.α. πηγαίνουν κοντά στα 150 παιδιά ενώ σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα αφενός υπάρχουν λίγες τουαλέτες για να εξυπηρετηθούν πολλά παιδιά και συνάμα το νερό δεν είναι πόσιμο με αποτέλεσμα πολλοί γονείς με δικά τους έξοδα να προμηθεύουν σε καθημερινή βάση τα παιδιά τους με πλαστικά, εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό.

Για το σχολείο αυτό που ήταν τριθέσιο και σήμερα είναι οκταθέσιο με αρκετά τμήματα να στεγάζονται σε κοντέινερ,  είχε υπάρξει προεκλογική υπόσχεση για μεταφορά του σε νέο, ανεγειρόμενο κτίριο σε οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ωστόσο σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, με γονείς του σχολείου, η απάντηση που δόθηκε στο ερώτημα "τι γίνεται με το την ανάγκη ανέγερσης νέου σχολείου", ήταν νεφελώδης και ασαφής, πως το θέμα με το οικόπεδο είναι μπερδεμένο.

Ο καταγγέλλων γονέας ανέφερε πως το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός νέου σχολείου που θα γίνει με πόρους ΕΣΠΑ ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να κάνουν τα μαθήματά τους όπως πρέπει σε κατάλληλες συνθήκες και με τις απαραίτητες υποδομές. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο της Λακκόπετρας δεν υπάρχει κυλικείο αλλά και δεν υπάρχει η κατάλληλη αίθουσα για τα εργαστήρια της φυσικής και άλλων μαθημάτων. Ακόμα πέρα από το νερό που δεν είναι πόσιμο και το υπάρχον έιρ κοντίσιον είναι κακοσυντηρημένο και δεν βοηθάει στην ζέστη ή αντίστοιχα ψύξη των χώρων.    

 

Οι φωτ. είναι από τις τάξεις που λειτουρ...

Οι φωτ. είναι από τις τάξεις που λειτουργούν σε κοντέινερ στο σχολείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις