Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μέχρι την Παρασκευή 11/3 μπορούν όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο δελτίο άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μέχρι την Παρασκευή 11/3 μπορούν όσοι επ...

Για την ένταξη του ιστορικού θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται με σχετική ανακοίνωση από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, Καρναβάλι Πάτρας ότι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 ολοκληρώνεται η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συνεργαστούν με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για τη σύνταξη του Δελτίου στοιχείου άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς –Πατρινό Καρναβάλι για την ένταξη του ιστορικού θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Για τη σύνταξη του δελτίου η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 έχει απευθύνει κάλεσμα σε φορείς, κοινότητες, μεμονωμένα άτομα, «παλιούς Καρναβαλιστές», εκπροσώπους πληρωμάτων, συλλόγους και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν προσφέροντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους για τον σκοπό αυτό που είναι η ανάδειξη και η διαφύλαξη του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 να αποστείλουν αίτημα στο e-mail: info@ carnivalpatras.gr με θέμα: Συμμετοχή για την σύνταξη του Δελτίου στοιχείου άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς –ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Επίσης στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται το πεδίο/α του Δελτίου που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν και είναι ικανοί να επεξεργαστούν και να συνεισφέρουν στην συμπλήρωσή του/τους λόγω γνώσεων, κατοχής υλικού ή διάθεσης για έρευνα π.χ. βιβλιογραφίας ή αρχείων.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων και θα οριστεί επιτροπή σύνταξης του Δελτίου με συντονιστή έναν ειδικό.

Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα συνθέσει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνταξη και κατάθεση του Δελτίου στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ από 1η έως 31 Μαΐου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: https://ayla.culture.gr/purpose/diadikasia_eggrafis/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture