Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το Καρναβάλι της Πάτρας υπέβαλε δήλωση να εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Καρναβάλι της Πάτρας υπέβαλε δήλωση ν...

Όσοι θέλουν να συνδράμουν την ΚΕΔΗΠ - Κοινωφελή Επιχείρηση μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 11 Μαρτίου 2022

H ΚΕΔΗΠ - Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας υπέβαλε όπως ανακοινώθηκε, την δήλωση πρόθεσης υποβολής του Δελτίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ – Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την εγγραφή του θεσμού του ιστορικού θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. 

Το δεύτερο στάδιο και σημαντικότερο της όλης διαδικασίας είναι η σύνταξη του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για την εξασφάλιση μιας επιτυχούς υποβολής είναι απαραίτητη και αναγκαία η συνεργασία της ΚΕΔΗΠ με φορείς, κοινότητες, μεμονωμένα άτομα, «παλιούς Καρναβαλιστές», εκπροσώπους πληρωμάτων, συλλόγους και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν προσφέροντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους για τον σκοπό αυτό που είναι η ανάδειξη και η διαφύλαξη του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού .

Παρακαλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 11 Μαρτίου 2022 να αποστείλουν αίτημα στο e-mail: [email protected] με θέμα: Συμμετοχή για την σύνταξη του Δελτίου στοιχείου άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς –ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Επίσης στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται το πεδίο/α του Δελτίου που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν και είναι ικανοί να επεξεργαστούν και να συνεισφέρουν στην συμπλήρωσή του/τους λόγω γνώσεων, κατοχής υλικού ή διάθεσης για έρευνα π.χ. βιβλιογραφίας ή αρχείων.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους στα Παλαιά Σφαγεία και θα οριστεί επιτροπή σύνταξης του Δελτίου με συντονιστή έναν ειδικό. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα συνθέσει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνταξη και κατάθεση του Δελτίου στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ από 1 έως 31 Μαΐου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: https://ayla.culture.gr/purpose/diadikasia_eggrafis/

Όπως αναφέρεται στη σύντομη περιγραφή, το Πατρινό Καρναβάλι είναι ο κορυφαίος θεσμός της Πάτρας, μία πάνδημη γιορτή και ένα πολυσχιδές γεγονός. Αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα. Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις του είναι: το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, το Καρναβάλι των Μικρών, δύο Παρελάσεις (Νυχτερινή, Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής) και οι τελετές έναρξης και λήξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture