Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και Πατρινοί έψαχναν χάπια ιωδίου υπό το φόβο της ραδιενέργειας!

Και Πατρινοί έψαχναν χάπια ιωδίου υπό το...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο φαρμακοποιός Δημήτρης Δημητρόπουλος

Ανησυχία και φόβο προκάλεσε στους Έλληνες πολίτες το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος στην Ουκρανία, σαν αυτό του Τσέρνομπιλ, το 1986.  Ήταν και αρκετοί Πατρινοί όπως μαθαίνουμε αυτοί που έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες στα φαρμακεία της πόλης για να ενημερωθούν και ίσως να προμηθευτούν  χάπια ιωδίου, τα οποία προστατεύουν από τη ραδιενέργεια, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο φαρμακοποιός Δημήτρης Δημητρόπουλος, «η όποια ανησυχία ή πληροφορία  βέβαια δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο και σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Άλλωστε στην Ελλάδα, δεν κυκλοφορούν τέτοιες ποσότητες χαπιών ιωδίου όσες θα χρειαζόμασταν σε περίπτωση που θα υπήρχε πρόβλημα.

Η όποια περιεκτικότητα ιωδίου υπάρχει σε συμπληρώματα διατροφής είναι σε μικρή- απειροελάχιστη ποσότητα που δεν θα μπορούσε να καλύψει την ανάγκη που θα υπήρχε. Εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη ο ΕΟΦ και το Υπουργείο υγείας θα φροντίσουν να καλυφθεί η αγορά, πάντα σε περίπτωση που θα έχουμε ανάγκη. Θα πρέπει να γίνει εισαγωγή του αντίστοιχου σκευάσματος. Ο κόσμος ενδιαφερόταν και ρωτούσε γι’ αυτό το θέμα πολύ περισσότερο τις προηγούμενες μέρες. Χθες και σήμερα, δεν έχουμε δεχθεί ερωτήσεις πάνω σε αυτό. Φαίνεται ότι η ανησυχία ήταν προσωρινή».

Ο κ. Δημητρόπουλος αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σε βασικά φάρμακα. «Γενικότερα υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά φάρμακα και αυτό είναι πλέον ένας γενικός κανόνας.  Έχει γίνει ένα πάγιο στην αγορά τα τελευταία χρόνια, μετά τα Χριστούγεννα οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα είναι πολλές. Υπάρχει μία συσσωρευμένη έλλειψη που συνεχίζεται αμείωτη του τελευταίο καιρό. Έχουμε εφιστήσει την προσοχή προς τον ΕΟΦ για να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου βασανίζονται ασθενείς  που προσπαθούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους» λέει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις