Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα κάνει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το «Να μην έχεις πού να πας»

Πρεμιέρα κάνει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ ...

Μία ταινία των Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου που διερευνά τις αποτυχίες του κράτους να επανεντάξει χιλιάδες άστεγους στην κοινωνία

Το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Να μην έχεις πού να πας» (2022) των Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου, ακολουθεί τρεις από τους χιλιάδες άστεγους στην Αθήνα, διερευνώντας την αποτυχία του κράτους να τους επανεντάξει στην κοινωνία.

Το ντοκιμαντέρ αυτό εξετάζει γιατί η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, παραβιάζοντας έτσι κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, αναλύει πιθανές λύσεις για το κοινωνικό και πολιτικό αυτό πρόβλημα.

“Αντί να υπάρχει μια εθνική πολιτική στέγασης των ανθρώπων, οι υπηρεσίες που υπάρχουν για τους αστέγους είναι καθαρά ανακουφιστικές. Είναι δεδομένο ότι η στέγαση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι για το κράτος θα ήταν λιγότερο δαπανηρό το να στεγάσει έναν άνθρωπο και να του δώσει εξειδικευμένη φροντίδα από το να τον αφήνει στον δρόμο” σημειώνουν οι σκηνοθέτες, που κατά την έρευνα τους μίλησαν με άστεγους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ανθρώπους που εργάζονται στο πεδίο. “Δυστυχώς, ήδη δύο από τους άστεγους πρωταγωνιστές μας, δεν ζουν πια”, αναφέρουν οι δύο δημιουργοί.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 11.3.2022 στις 22:00 (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Λιμάνι). Επίσης θα είναι διαθέσιμη στην Online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, την επόμενη μέρα της φυσικής προβολής, από τις 10:00 π.μ. και μέχρι τις 20.3. στις 12:00 τα μεσάνυχτα ή την εξάντληση των 500 θεάσεων.

Τα γυρίσματα άρχισαν το 2013, όταν οι σκηνοθέτες συνάντησαν για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Ο άλλος άνθρωπος”. Αφιέρωσαν τότε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Ο άνεργος που μαγειρεύει για τους άστεγους” (2013) και ύστερα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “Εγώ, ο άλλος άνθρωπος” (2017) στην δράση της κουζίνας και του ιδρυτή της. Παράλληλα, είχαν πραγματοποιήσει πολλά γυρίσματα για το νέο αυτό ντοκιμαντέρ, τα οποία μετά από μια παύση ετών, λόγω και της πανδημίας, ολοκληρώθηκαν μόλις φέτος.

Να μην έχεις πού να πας (2022).

ΕΙΔΟΣ: Ντοκιμαντέρ (ανθρώπινα δικαιώματα)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 67 λεπτά.

ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λουκάς Αγέλαστος & Σπυριδούλα Γκούσκου

Δ/ΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Λουκάς Αγέλαστος & Σπυριδούλα Γκούσκου

ΜΟΝΤΑΖ: Λουκάς Αγέλαστος

ΚΑΜΕΡΑ & ΗΧΟΣ: Λουκάς Αγέλαστος, Σπυριδούλα Γκούσκου, Tim Hashko

ΜΙΞΑΖ: Περσεφόνη Μήλιου

ΜΟΝΤΑΖ ΔΙΑΛΟΓΩΝ: Χαρά Κωνσταντάρα

COLOUR CORRECTION & ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΣ: Story Studios Films

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Story Studios Films.

Στη φωτ. οι δύο δημιουργοί Λουκάς Αγέλασ...

Στη φωτ. οι δύο δημιουργοί Λουκάς Αγέλαστος και Σπυριδούλα Γκούσκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture