Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Έσκισε" ο νέος Μπάτμαν με τον Ρ. Πάτινσον στις ΗΠΑ - Δείτε πώς πήγε στην Καρναβαλική Πάτρα

"Έσκισε" ο νέος Μπάτμαν με τον...

Η σκοτεινή αλλά εντυπωσιακή ταινία του Ματ Ριβς κατάφερε παρά την 3ωρη διάρκεια της και το αποκριάτικο κλίμα να προσελκύσει έως και την Κ. Δευτέρα πάνω από 3.500 θεατές

Χαράς ευαγγέλια για το στούντιο της Warner Bros καθώς η νέα ταινία «The Batman» μπόρεσε όχι μόνο να φτάσει τις εμπορικές προσδοκίες που είχαν τεθεί αλλά και να τις ξεπεράσει αγγίζοντας στις Αμερικάνικες αίθουσες στο ξεκίνημα της το περασμένο 4ήμερο 4 έως 7 Μαρτίου 2022 τα 134 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Κι όλα αυτά παρά την 3ωρη σχεδόν της ταινίας και το κάπως σκοτεινό ύφος της που ωστόσο φαίνεται πως αρέσει τόσο στους φαν όσο και σε πολλούς κριτικούς. Η ταινία με τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως Μπάτμαν, τη Ζόι Κράβιτς ως Catwoman και τον Πολ Ντέινο στο ρόλο του κακού αλλά και τον αγνώριστο Κόλιν Φάρελ ως Πιγκουίνο, συγκεντρώνει ποσοστό 85% στο rotten tomatoes, ενώ εμπορικά και στον υπόλοιπο κόσμο έχει πάει εξαιρετικά καλά μαζεύοντας έως τώρα άλλα σχεδόν 125 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι η ταινία του Ματ Ριβς με τον Robert Pattinson και την στοιχειωμένη και παρηκμασμένη Gotham σίτι που τόσο φέρνει στο ζοφερό σήμερα και αβέβαιο αύριο του κόσμου, ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στις αίθουσες και πλέον θεωρείται το 1ο μπλοκμπάστερ φιλμ του 2022 καθώς το «Spider-Man: No Way Home» που συνεχίζει να «σκίζει» και έχει παγκοσμίως φτάσει το 1 δις 867 εκατ. δολάρια πρόλαβε και βγήκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021.

Το νέο Μπάτμαν φιλμ βγήκε στις ΗΠΑ σε 4,417 αίθουσες και κατάφερε έναν εντυπωσιακό μέσο όρο 29,092 δολαρίων ανά αίθουσα.

Να θυμίσουμε πως ο Πάτινσον διαδέχθηκε στο ρόλο του ανθρώπου – νυχτερίδα τον Ben Affleck που από πολλούς δεν είχε θεωρηθεί ως η ιδανική επιλογή ενώ παλιότερα να θυμίσουμε πως το ρόλο είχε υποδυθεί ο Κρίστιαν Μπέιλ αλλά και οι Μάικλ Κίτον, Βαλ Κίλμερ και Τζορτζ Κλούνει.

Η ταινία «The Batman» προβάλλεται και στην Πάτρα τόσο στη 2η αίθουσα του Πάνθεον όσο και στα Odeon Veso Mare.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Warner σοφά αποφάσισε η ταινία να παιχθεί αποκλειστικά στα σινεμά και θα βγει στην πλατφόρμα του HBO Max μετά από 45 μέρες.

Στην Πάτρα όπως ανέφερε ο Αλέξης Μπιτούνης των Odeon Veso Mare στο thebest.gr, ο νέος Μπάτμαν και άρεσε και παρότι στην Πάτρα είχαμε και το καρναβάλι δεν φαίνεται να επηρεάστηκε ιδιαίτερα και την 1η μέρα προβολής του, την Πέμπτη 3/3 έφτασε να κόψει περισσότερα από 1200 εισιτήρια! Συνολικά έως και την Καθαρή Δευτέρα 7/3, σε 5 μέρες δηλαδή προβολής το «The Batman» υπολογίζεται πως έκοψε στην Πάτρα πάνω από 3.500 εισιτήρια και ίσως να πλησίασε κοντά στα 4.000!

«Αυτό που μας χαροποίησε είναι πως το κοινό που θεωρείται target group αυτών των μπλοκμπάστερ ταινιών ήρθε από την πρώτη μέρα ενώ ακόμη και την τελευταία Κυριακή της αποκριάς 6 Μαρτίου είχαμε ικανοποιητικό αριθμό θεατών στις προβολές μας κόβοντας περίπου 1000 εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Μπιτούνης στο thebest.gr.

Επικοινωνήσαμε και με τον Παναγιώτη Κοτσαύτη της 2ης αίθουσας του Πάνθεον που μας είπε πως επειδή το σαββατοκύριακο δεν έκαναν στο Πάνθεον καθόλου προβολές λόγω της αποκριάς, δεν έχει σαφή εικόνα ως προς τα εισιτήρια. Πάντως το «The Batman» θα κρατηθεί στο Πάνθεον και 2η εβδομάδα, από την ερχόμενη Πέμπτη 10/3/2022.

Κείμενο - Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture