Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαστοράκου: «Δεν υπήρχε καμία μέριμνα για ελέγχους στο Καρναβάλι»- Πώς εξηγεί την γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων

Μαστοράκου: «Δεν υπήρχε καμία μέριμνα γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι είπε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πατρών

Την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, μόλις λίγες μέρες μετά του τριήμερο του καρναβαλιού, σχολίασε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Όπως εξηγεί, «σαφώς είναι πολύ γρήγορη αυτή η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται και αυτό σημαίνει ότι στο Καρναβάλι υπήρξαν πολλές εστίες υπερμετάδοσης  και ότι υπήρχε έκθεση σε μεγάλο ιικό φορτίο. Προφανώς μέσα στους χώρους διασκέδασης έγινε μια διαδικασία υπερκυκλοφορίας του ιού. Και όλα δείχνουν ότι είμαστε στην κορυφή του παγόβουνου. Αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες. Η θετικότητα χθες αυξήθηκε σε ένα μικρό δείγμα αφού έγιναν λίγα τεστ. Αναμένεται λοιπόν μία κορύφωση το επόμενο διάστημα, σαφώς στην περιοχή μας αλλά και γενικά καθώς σε όλες τις πόλεις υπήρξε η διασκέδαση το τριήμερο».

Όπως τονίζει, «πρέπει να κατανοήσουμε ότι παρά την άρση των μέτρων και τη διαδικασία αποκλιμάκωσης της πανδημίας, είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την αυξημένη προσοχή μας. Αυτό το χρονικό διάστημα με την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος θα πρέπει να γίνεται τεστ και να υπάρχει απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν πρέπει να αφήσουμε να αυξηθούν πάλι οι νοσηλείες.

Το γεγονός ότι δεν έγιναν οι παρελάσεις ήταν αδιάφορο. Αυτοί που είχαν αποφασίσει να έρθουν ήρθαν και διασκέδασαν. Σαφώς προκύπτει ότι δεν υπήρχε ελεγκτική διαδικασία στους χώρους διασκέδασης. Αυτό δείχνει η γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων. Η έξαρση δύο μέρες μετά το ξεφάντωμα σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία μέριμνα για έλεγχο. Είμαστε σε μία χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στο 61% ενώ οι εμβολιασμοί αγγίζουν τους 350 την ημέρα. Είναι θλιβερή η εικόνα στα εμβολιαστικά κέντρα ενώ μόνο το 44% έχει κάνει την αναμνηστική δόση. Ενώ έχουμε περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας, προκύπτουν νοσηλείες και επαναμολύνσεις. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις