Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πούτιν σε Μακρόν: Κατηγορεί την ουκρανική πλευρά για το πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Πούτιν σε Μακρόν: Κατηγορεί την ουκρανικ...

Συνομίλησαν για 45 λεπτά, σύμφωνα με το Μέγαρο Ελιζέ

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 45 λεπτών είχαν σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Μακρόν ρώτησε τον Πούτιν για την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορεί Ουκρανούς εξτρεμιστές για την ενέργεια αυτή.

Ο Πούτιν κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά και για τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες εκκένωσης της Μαριούπολης, σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά ξανά την Πέμπτη, σε συνομιλίες που άφησαν στον Μακρόν την εντύπωση ότι στόχος του Πούτιν ήταν να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

Ο Μακρόν είναι ένας από τους πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που μίλησαν με τον Πούτιν τις τελευταίες ημέρες ελπίζοντας να μεσολαβήσουν για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Πούτιν μίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε έκκληση για επείγουσα διακοπή των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο της κλήσης, ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι οι διαπραγματευτές της Ουκρανίας θα πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο «εποικοδομητική προσέγγιση» στις συνομιλίες, «λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τις αναδυόμενες πραγματικότητες».

«Υπογραμμίστηκε ότι η αναστολή της ειδικής επιχείρησης είναι δυνατή μόνο εάν το Κίεβο σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και εκπληρώσει γνωστά ρωσικά αιτήματα», ανέφερε το Κρεμλίνο. Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή της «ειδική επιχείρηση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις