Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Κουτσούμπας: Με κάθε τρόπο επιβεβαιώνεται το ότι η υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα

Δ. Κουτσούμπας: Με κάθε τρόπο επιβεβαιών...

Ομιλία του σε αποψινή εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο Σπόρτινγκ για τα δύο χρόνια πανδημίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε αποψινή εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο Σπόρτινγκ για τα δύο χρόνια πανδημίας είπε ότι «η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, ούτε με υπουργικές αποφάσεις».

«Η πανδημία μπορεί μόνο να περιοριστεί, μόνο με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και σε όλους τους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα» πρόσθεσε.

Είπε ότι από την πλούσια πείρα των δύο ετών από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού, επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο το ένα και μοναδικό συμπέρασμα ότι «Η υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα», εγκάλεσε όλες τις κυβερνήσεις γιατί υπηρέτησαν την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, ενώ σημείωσε ότι «σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, είχε προηγηθεί η απαξίωση και η συρρίκνωση του όποιου δημόσιου συστήματος Υγείας, λόγω των δημοσιονομικών επιλογών, των κατευθύνσεων της ΕΕ και όχι μόνο».

Έκανε λόγο για «παντελή χρεοκοπία ενός συστήματος υγείας που μόνο στην ταμπέλα γράφει "δημόσιο"» και για την «χρεοκοπία μιας διαχρονικής πολιτικής, που έχει βάλει το δικαίωμα του λαού στην υγεία, στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους, με τη ζυγαριά χρόνια τώρα, να γέρνει επικίνδυνα προς τη μεριά του κέρδους».

«Μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση πουθενά, καμιά αστική κυβέρνηση, ούτε βέβαια και η ελληνική, έθιξε «τα ιερά και τα όσια» του συστήματος, τα κέρδη δηλαδή των καπιταλιστικών επιχειρηματικών ομίλων τόσο στην υγεία, όσο και συνολικά» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ σήκωσε τη σημαία της ατομικής ευθύνης, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, αντιπάλεψε σθεναρά τη λογική που ενοχοποιούσε το λαό και συγκάλυπτε τις κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες. Αντέταξε το «Μένουμε Δυνατοί»! Δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

Όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις με τις θέσεις και τη στάση τους, συντηρούσαν την απελπισία και τον φόβο. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να διευκολύνει την κυβέρνηση να επιβάλλει σιωπητήριο είπε «θα λογαριαστούμε μετά», το ΚΚΕ έσπασε το σιωπητήριο. Στήριξε τους αγώνες των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της ζωής και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ενάντια στην κρατική καταστολή και στην προσπάθεια ενοχοποίησης των λαϊκών κινητοποιήσεων για τη διασπορά του ιού» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας «έθεσε καθαρά την αναγκαιότητα επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας, διεκδίκησε την πρόσβαση του λαού σε όλες τις ασφαλείς θεραπείες και στα εμβόλια, απαίτησε την στελέχωση και ανάπτυξη των ΜΕΘ, των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό και μέσα, επέμεινε πως οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας, δεν πρέπει να κουκουλώσουν τις συνολικές ανάγκες του λαού σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας σε όλα τα επίπεδα και είχε και έχει σταθερό μέτωπο τόσο απέναντι στον σκοταδισμό και τον ανορθολογισμό που πετάει στα σκουπίδια τη συσσωρευμένη επιστημονική γνώση, όσο και απέναντι στη συστημική αντίληψη που παρουσιάζει την επιστήμη ως ουδέτερη, αποσπασμένη από τις σχέσεις παραγωγής».

Το ΚΚΕ «παλεύει για μια κοινωνία με τέτοια οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα όχι το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία. Με δωρεάν υπηρεσίες καθολικές, κατοχυρωμένες, που θα διασφαλίζει το εργατικό κράτος με πλήρη αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, στην επιστήμη και στην τεχνολογία» είπε ο Δ. Κουτσούμπας καταθέτοντας στην ομιλία του τους βασικούς άξονες λειτουργίας του αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν, σύγχρονου και καθολικού συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια, στον σοσιαλισμό (επισυναπτόμενο pdf).

«Η πάλη για να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας προς όφελος του λαού απαιτεί:

Ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα απέναντι στον πιο επικίνδυνο «ιό», τον καπιταλισμό.

Σας καλούμε όλους και όλες σε αυτή την συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο κίνημα, παντού» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις