Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο το "σπιράλ"- "Ήθελαν να συζητήσουν για την Ουκρανία και μετά για τα θέματα της πόλης"

Πάτρα: Αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλ...

Η ανάρτησή του επικεφαλής της παράταξης κ. Πέτρου Ψωμά

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου -την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά από αρκετό καιρό- το "σπιράλ" επισημαίνοντας την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη πολύωρη συζήτηση για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, καθώς όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πέτρος Ψωμάς "δεν θεωρούμε πως ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι στοιχείο αντιπαράθεσης σε αυτό το όργανο, ούτε πως οι δημότες που μας ψήφισαν έχουν δώσει εξουσιοδότηση να συζητάμε τέτοια θέματα εκεί". Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η παράταξη Ψωμά αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι παρατάξεις προσπαθούσαν να "ξεπετάξουν" τα θέματα της πόλης άρον άρον και να ξιφουλκίσουν με τις ώρες για το θέμα της Ουκρανίας. Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο κ. Ψωμάς προκειμένου να εκφράσει ο καθένας τη δική του κομματική θέση επί του Ουκρανικού, παρακάμφθηκαν και οι συμφωνημένες διαδικασίες για υποβολή ερωτημάτων προς τον Δήμαρχο για ζητήματα της πόλης.

Έγραψε ο κ. Ψωμάς με αφορμή την αναχώρηση της παράταξής του:

Ναι, αφήσαμε τις θέσεις μας κενές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που σήμερα, επιτέλους, συνεδρίασε ξανά δια ζώσης.

Όχι, δεν θεωρούμε πως ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι στοιχείο αντιπαράθεσης σε αυτό το όργανο, ούτε πως οι δημότες που μας ψήφισαν έχουν δώσει εξουσιοδότηση να συζητάμε τέτοια θέματα εκεί.

Ευτυχώς οι μάσκες έπεσαν (και) σήμερα και οι κομματικές παρατάξεις αποφάσισαν να προτάξουν αυτό το θέμα από τις ερωτήσεις προς τον δήμαρχο, διαδικασία μέσω της οποίας τίθενται στη δημοτική αρχή θέματα της πόλης.

Δυστυχώς το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της Πάτρας μεταβάλλεται ξανά σε τοπική βουλή, συζητώντας ζητήματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα και εγκρίνοντας ψηφίσματα που είναι μόνο ευχολόγια και κενό γράμμα.

Σε 19 μήνες οι Πατρινοί ψηφίζουμε ξανά. Το #σπιράλ θα υπενθυμίζει ως τότε, συνεχώς, τις εναλλακτικές προτάσεις για την Πάτρα και το τι ή καθεμία πρεσβεύει.

Νιώθω ντροπή. Θυμώνω.

Μα ξέρουμε να μετατετρέπουμε το θυμό σε δημιουργικό πείσμα. Για την Πάτρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις