Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Ψωμάς και μέλη του Σπιράλ επισκέφθηκαν τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο Πέτρος Ψωμάς και μέλη του Σπιράλ επισκ...

Συζητήθηκαν ζητήματα της αγοράς & της τοπικής οικονομίας – Εκφράστηκαν και κοινοί προβληματισμοί για την ανεργία, τις ανατιμήσεις & τα προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το άνοιγμα μιας πλούσιας βεντάλιας θεμάτων της Πάτρας και η ισχυρή ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών χαρακτήρισαν τη συνάντηση μελών της δημοτικής παράταξης σπιράλ και του Εμπορικού Συλλόγου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 28/2/2022. Η επίσκεψη αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών στην πλ. Γεωργίου Α’, έγινε με πρωτοβουλία της αυτοδιοικητικής κίνησης, στο πλαίσιο συναντήσεων με τοπικούς θεσμικούς φορείς. Τον επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρο Ψωμά και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου.

Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πολύ θερμό κλίμα και με μεγάλη ατζέντα θεμάτων.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα της αγοράς και της τοπικής οικονομίας καθώς και κοινούς προβληματισμούς σε σχέση με την ανεργία, τις ανατιμήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούν οι τελευταίες κρίσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Η εικόνα πόλης, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η ποιότητα ζωής συζητήθηκαν εκτενώς. Ως κομβικής σημασίας ζητούμενα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας συμφωνήθηκε πως είναι οι μεγάλες υποδομές (τρένο, εμπορικό λιμάνι, μαρίνα, φυσικό αέριο, 5G, μεγάλα έργα), η υποστήριξη πολιτιστικών και άλλων θεσμών της πόλης (Πανεπιστήμιο, Διεθνές Φεστιβάλ, Καρναβάλι κ.α.) και η ενίσχυση του τουρισμού.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προοπτική δημιουργίας και λειτουργίας στεγασμένων λαϊκών αγορών. Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, εξάλλου, παρουσιάστηκε το όραμα, το χρονικό και οι προοπτικές του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Κοινή διαπίστωση αποτελεί η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των σχετικών έργων, ενώ και η ακύρωση της ανάπλασης της κάτω πόλης κρίθηκε παράμετρος αναχαίτισης της αναμενόμενης προόδου στη συνολική λειτουργία της Πάτρας. Οι δύο πλευρές μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους και την απογοήτευσή τους από την έλλειψη συντονισμού, συνεργασίας και συνεννόησης σε σχέση με πολλά θέματα της πόλης.

Από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν εκτός του Πρόεδρου Κώστα Ζαφειρόπουλου, οι Μάκης Μακρής (Γενικός Γραμματέας, Ηλίας Κωνσταντάτος (Ταμίας), Χρήστος Σολωμος (Β' Αντιπρόεδρος), Τάσος Νικολακοπουλος (Ειδικός Γραμματέας) και Γεώργιος Λευκαδίτης (μελος). Τον επικεφαλής του σπιράλ συνόδευαν οι: Θάνος Δούρος (Δημοτικός Σύμβουλος), Εύα Αθανασοπούλου (Γραμματέας), Ευαγγελία Βαβαρούτα, Άκια Σταμάτη (μέλη Πολιτικής Γραμματείας), Μαρία Γούβη και Θανάσης Μανθόπουλος (μέλη σπιράλ). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Α' Αντιπρόεδρος ΕΕΣΠ και Πρόεδρος της ΟΕΣΠ ΝΔΕ Γιώργος Βαγενάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις