Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του αγοριού που κατάπιε φασόλι και έμεινε εγκεφαλικά νεκρό

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του αγο...

Όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο

Ασύλληπτη τραγωδία για οικογένεια στο Αγρίνιο καθώς το μόλις 2,5 ετών αγοράκι τους έμεινε εγκεφαλικά νεκρό όταν παίζοντας με τις αδελφές του κατάπιε ένα φασόλι, που του έφραξε τον αεραγωγό, όπως έγραψε το thebest.gr.

«Τον έχουμε χάσει. Έχει φύγει από τη ζωή» ανέφερε ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Πάτρα: Στη ΜΕΘ αγοράκι από το Αγρίνιο- Eγκεφαλικά νεκρό από φασόλι- Του έφραξε τον αεραγωγό- Tι λέει στο best o Α. Ηλιάδης

Όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο. Ο μικρούλης Γιώργος έπαιζε στο σπίτι με τις μεγαλύτερες αδελφές του, όταν κατά λάθος κατάπιε ένα φασόλι.

Ο πατέρας μιλώντας στο LIVE NEWS, περιγράφει τις δραματικές στιγμές. «Τρέξαμε, τρέξαμε. Δεν ήμουν εγώ εδώ. Η μαμά του ήταν αλλά δυστυχώς μπήκε ένα φασόλι στην τραχεία» σημείωσε.

Το φασόλι σφήνωσε στο λαιμό του παιδιού, το οποίο αμέσως υπέστη καρδιακή ανακοπή. Γονείς και γιατροί επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να το επαναφέρουν.

«Γίνεται η οξεία απόφραξη, ξαφνικά. Η οξεία απόφραξη σημαίνει ότι σαν κάτι να μου κλείνει τον αεραγωγό, να μου κλείνει το στόμα και την μύτη. Σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά, παθαίνω καρδιακή ανακοπή. Οπότε σταματάει η καρδιά μου. Στο νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον επαναφέρουν και να του αφαιρέσουν το φασόλι αλλά η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει», είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο.

«Πάλεψαν οι γιατροί, πάλεψε ένας εξωτερικός γιατρός που είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Τον επανάφεραν οι γιατροί» συμπλήρωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Το παιδί μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου. Δίνει μάχη αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Δυστυχώς μετά από αυτές τις καρδιακές ανακοπές ο εγκέφαλος αντιδρά πάρα πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένα κακοηθέστατο οίδημα, το οποίο επιφέρει και τον θάνατο, δηλαδή ο θάνατος ο εγκεφαλικός επήλθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άνιση μάχη του μικρού Γιώργου σε εμάς», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Υπόκλιση στους γονείς
Κι εκείνη, την πιο δύσκολη ώρα για τους γονείς, που αποχαιρετούν το σπλάχνο τους, με μεγαλείο ψυχής αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Γιώργου για να σωθούν άλλα παιδιά.

«Έχει φύγει από τη ζωή είναι εγκεφαλικό νεκρός και δώσαμε εντολή να δωρίσουμε τα όργανα του» πρόσθεσε ο πατέρας του 2,5 ετών παιδιού.

«Σήμερα να υποκλιθούμε σε αυτή την οικογένεια, πρέπει να υποκλιθούμε. 03.08 Είναι δύο εξαιρετικοί γονείς που μέσα από τον πόνο, που πραγματικά. 03.12 Στην ενημέρωση αντί να πεις «κατάφερα να σώσω το παιδί σου» θα πρέπει να πεις στους γονείς «όχι μόνο δεν κατάφερα να σώσω το παιδί σου, αλλά τώρα θέλω και τα όργανα για να σώσω άλλα παιδιά» και παίρνει την απόφαση εκείνη την στιγμή», είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης

Δύο νέοι σε ηλικία γονείς που μετουσίωσαν τον πόνο τους μόνο σε ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Aν είναι να κρατήσουμε κάτι από αυτούς τους γονείς είναι να τους κάνουμε να νιώσουν περήφανοι για το παιδί τους, για την οικογένεια τους, για τα αδελφάκια, για τα δύο κορίτσια που έχουν μείνει πίσω, και να είναι περήφανοι για τον αδελφό τους, ο οποίος καταφέρνει και κάνει πράγματα που ένας άνθρωπος δεν θα καταφέρει ποτέ να κάνει στην ζωή του, να δώσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Ηλιάδης.

Τραγικές φιγούρες οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του που δεν γνωρίζουν ακόμη τον χαμό του μικρού Γιώργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις