Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στη ΜΕΘ αγοράκι από το Αγρίνιο- Eγκεφαλικά νεκρό από φασόλι- Του έφραξε τον αεραγωγό- Tι λέει στο best o Α. Ηλιάδης

Πάτρα: Στη ΜΕΘ αγοράκι από το Αγρίνιο- E...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Προκλήθηκε πολύ σοβαρό πρόβλημα

Ένα αγοράκι 2,5 χρόνων έμεινε εγκεφαλικά νεκρό από ένα φασόλι το οποίο του έφραξε τον αεραγωγό και του στέρησε τη ζωή με τον πιο δραματικό τρόπο. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, το  αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά στο  νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου οι γιατροί κατάφεραν  να το επαναφέρουν και να αφαιρέσουν το φασόλι από τον αεραγωγό του. Η περιπέτεια όμως δεν είχε τελειώσει. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Όπως δηλώνει στο thebest.gr o Ανδρέας Ηλιάδης έγινε μια πολλή μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί και μαζί με την 6η ΥΠΕ αναζητήθηκαν τρόποι να δεχτεί περαιτέρω βοήθεια ωστόσο η κατάστασή του ήταν πολύ δύσκολη και τελικά το παιδί ειναι εγκεφαλικό νεκρό. Οι γονείς έχουν εκφράσει την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του. "Έχουν γίνει τα  τεστ εγκεφαλικού θανάτου, οι γονείς επιθυμούν να δωρίσουν τα όργανα και μέσω του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης των ληπτών" εξηγεί ο κ. Ηλιάδης και υπογραμμίζει το πόσο  γενναία είναι η απόφαση των γονιών για τη δωρεά οργάνων.

"Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού οι επιθυμία των γονιών είναι να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού. Να υποκλιθούμε στο μεγαλείο τους", δηλώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι αποτελεί σπάνιο γεγονός να δωρίζονται τα όργανα ενός τόσο μικρού παιδιού. Μάλιστα ίσως για αυτό χρειαστεί η συνδρομή και εξειδικευμένων επιστημόνων από την Αθήνα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις