Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 3 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα το φιλμ «Αγαπητοί Σύντροφοι!» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Στις 3 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα το φιλμ «Α...

Σε διανομή της WeirdWave - Το φιλμ παραγωγής 2020 τιμήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής

Από τις 3 Μαρτίου 2022 θα ξεκινήσει να προβάλλεται στη χώρα μας, σε διανομή της Weirdwave η ταινία «Αγαπητοί Σύντροφοι!» του σημαντικού σκηνοθέτη Αντρέι Κοντσαλόφσκι, δημιουργού της επιτυχίας «Το τρένο της μεγάλης φυγής» με τον Γιον Βόιτ το 1985. Το φιλμ «Αγαπητοί Σύντροφοι!» σηματοδότησε την θριαμβευτική επανεμφάνιση του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη στην Κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίας με μια σχεδόν άγνωστη, αληθινή, «ματωμένη» ιστορία από την Σοβιετική εποχή που φαντάζει επίκαιρη στις ανήσυχες μέρες που ζούμε. Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας ενώ αποτέλεσε & την επίσημη ρωσική πρόταση για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Λιουντμίλα είναι μία αφοσιωμένη αξιωματούχος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν ξεσπά  μια απεργία στο τοπικό εργοστάσιο, στην οποία  συμμετέχει και η νεαρή κόρη της, η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου. Η Λιουντμίλα αναζητώντας την, θα έρθει αντιμέτωπη με την κρατική βία και την συγκάλυψη φρικτών εγκλημάτων. Ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει, τα πιστεύω της αρχίζουν να κλονίζονται, ενώ η ζωή της θα αλλάξει ριζικά.

Η ταινία έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα του 1962, όταν η Σοβιετική Ένωση κατέστειλε βίαια τις εργατικές κινητοποιήσεις στο Νοβοτσερκάσκ.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Γιούλια Βισότσκαγια, σύζυγός του Αντρέι Κοντσαλόφσκι, ο οποίος στο παρελθόν έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας με τον Αργυρό Λέοντα.

Ο γεννημένος στη Μόσχα τον Αύγουστο του 1937, Andrei Konchalovsky - Αντρέϊ Κοντσαλόφσκι έχει επανειλημμένα βραβευτεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με τον Αργυρό Λέοντα («Οι λευκές νύχτες του ταχυδρόμου Αλεξέι Τριαπίτσιν», 2014,  «Ο παράδεισος», 2016, «Το σπίτι των ηλιθίων», 2002). Το φιλμ «Οι λευκές νύχτες του ταχυδρόμου Αλεξέι Τριαπίτσιν» είναι μία ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στον Ρωσικό Βορρά, με ερασιτέχνες ηθοποιούς στους ρόλους και στη Βενετία είχε τιμηθεί με τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η μοναδική δεξιοτεχνία του Κοντσαλόφσκι, ο οποίος κέρδισε και την προσοχή του Χόλιγουντ με «Το τρένο της μεγάλης φυγής», το 1985, επιστρέφει με μία νέα συγκλονιστική, ασπρόμαυρη ταινία. Ο ακούραστος Κοντσαλόφσκι μας δίνει, σαν κινηματογραφικός θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης, ένα αριστούργημα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το «Αγαπητοί Σύντροφοι!» έλαβε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας, ήταν υποψήφιο για το Βραβείο BAFTA και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας από την Ένωση Ρώσων Κριτικών και το Βραβείο του αμερικανικού National Board of Review. 

«Αριστούργημα!» - ΤΗΕ NEW YORKER

«Ένας οργισμένος θρίαμβος» ***** - THE GUARDIAN

“Αγαπητοί Σύντροφοι! - Dorogie tovarishchi - Dear Comrades”, (2020, διάρκεια 120 λεπτά).

Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Σενάριο: Έλενα Κισέλεβα, Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιούλια Βισότσκαγια, Βλαντισλάβ Κομάροβ, Αντρέι Γκούσεφ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture