Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στο νέο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών η αφετηρία των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης

Στο νέο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρ...

Η Μπάντα του Δήμου στις 11.30 το πρωί θα παιανίσει καρναβαλική μουσική στους δρόμους της πόλης ενώ θα παρουσιάσει & μουσικό δρώμενο μπροστά από το δημαρχείο

Η μουσική και τα τραγούδια θα ανταμώσουν από νωρίς το πρωί της Τσικνοπέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022, με τα «τσικνίσματα» και τα «λικνίσματα», δίνοντας στην Πάτρα, κόντρα και στα όσα έφερε η πανδημία, μια άλλη εικόνα και μία νότα εξωστρέφειας.

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προσθέτοντας ότι η αυλαία των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί, θα ανοίξει στις 11 το πρωί, με αφετηρία το νέο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης», στη διασταύρωση των οδών Αράτου και Ρήγα Φεραίου.

Καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μπροστά από το νέο κτίριο του Ωδείου επί της οδού Ρήγα Φεραίου, θα ερμηνεύσουν καρναβαλικές μελωδίες και μελωδίες εναρμονισμένες με το πνεύμα  της ημέρας. Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν οι καθηγητές τρομπέτας του Ωδείου Δημήτρης Δριμάλας και Περικλής Αλιώπης, μαθητές των τάξεων τους και ένας μαθητής από το τμήμα Jazz.

Η Μπάντα του Δήμου στις 11.30 το πρωί θα παιανίσει καρναβαλική μουσική στους δρόμους της πόλης ενώ θα παρουσιάσει & μουσικό δρώμενο μπροστά από το δημαρχείο.

Από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, στον περίκλειστο χώρο των Παλαιών Σφαγείων,  στην Ακτή Δυμαίων θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα “Οι Μεν και οι Δεν”. Για τη συναυλία των Μεν & Δε(ν) στα Παλαιά Σφαγεία απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής-κράτηση θέσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr και στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, είχε και φέτος προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, με αφετηρία την άνω πόλη, το κέντρο, την πλατεία Νόρμαν και το Νότιο Πάρκο, μέσα από τις οποίες θα αναδεικνυόταν το μεγαλείο της πραγματικής λαϊκής διασκέδασης και της λαϊκής παράδοσης της Πατρινής αποκριάς, οι οποίες ωστόσο δεν θα υλοποιηθούν λόγω των μέτρων που ισχύουν, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το συγκρότημα "Οι Μεν και οι Δεν".

Το συγκρότημα "Οι Μεν και οι Δεν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture