Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ουκρανία: «Ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» η αναγνώριση της ανεξαρτησίας, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Ουκρανία: «Ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνο...

Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας

«Ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας», είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο διάγγελμα που απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο, ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «πρόκειται για αποκήρυξη της διαδικασίας του Μινσκ και των συμφωνιών του Μινσκ και νομίζω ότι είναι ένας πολύ κακός οιωνός και ένα πολύ σκοτεινό σημάδι», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την κατάργηση όλων των περιορισμών κατά του κορονοϊού.

Τα πράγματα «οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση» στην Ουκρανία, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, ενώ αναφέρθηκε στο πακέτο κυρώσεων που έχει ετοιμαστεί κατά της Ρωσίας και στην αποστολή αμυντικών όπλων στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να σκέφτεται τι περισσότερο μπορεί να κάνει για να στηρίξει τους Ουκρανούς ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν έκτακτες συνομιλίες με συμμάχους και εταίρους, καθώς «είναι σίγουρα πολύ άσχημα νέα».

Σε ερώτηση για το αν θα εισβάλλει στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε πως δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του, αλλά ότι ελπίζει να κάνει πίσω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις