Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλάρωση μέτρων: «Τελευταία η κατάργηση της μάσκας»

Χαλάρωση μέτρων: «Τελευταία η κατάργηση ...

Ξεκαθαρίζει καθηγήτρια Επιδημιολογίας

Οι ευάλωτοι πληθυσμοί θα προστατεύονται με μάσκες υψηλής τεχνολογίας σε συνδυασμό και την κοινωνική αποστασιοποίηση, αν απαιτείται, σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Ντόρα Ψαλτοπούλου.

Περιγράφοντας την σημερινή επιδημιολογική εικόνα αναφέρει ότι το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα, τα νέα κρούσματα της covid-19 και οι διασωληνωμένοι έχουν ελαφρά πτωτική πορεία, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται, ενώ οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλές διψήφιες τιμές.

“Όπως συμβαίνει και με άλλες χώρες που προηγούνται στα επιδημικό κύμα της Ομικρον, οι επόμενες 2-3 εβδομάδες είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Καθώς θα αρχίσουν να αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του SARS-CoV-2, μιλάμε για μια δυναμική διαδικασία συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης. Σε περίπτωση νέας έξαρσης κρουσμάτων και νοσηλειών μπορεί να καθυστερήσει η περαιτέρω άρση των μέτρων”, εκτιμά η κ. Ψαλτοπούλου.

“Επιπρόσθετα, παρόλο που η διενέργεια προληπτικού ελέγχου με self και rapid test θα περιοριστεί σταδιακά μόνο για τους ανεμβολίαστους και για συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις, η χρήση μάσκας προσώπου θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν, ενώ μπορεί να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό και σε δομές φροντίδας υγείας”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις