Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Αφροαμερικανή ηθοποιός Αουνζάνου Έλις είναι υποψήφια για Όσκαρ με την "Μέθοδο των Γουίλιαμς"

Η Αφροαμερικανή ηθοποιός Αουνζάνου Έλις ...

Το φιλμ με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ διεκδικεί συνολικά 6 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας - Παίζεται & στην Πάτρα από τις 17/2

Σίγουρα μία ηθοποιός που προσέξαμε φέτος και μαζί και τα βραβεία Όσκαρ είναι η Αφροαμερικανή Aunjanue L. Ellis – Αουνζάνου Έλις, η οποία υποδύεται στην ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς – King Richard» που ξεκίνησε να προβάλλεται στη χώρα μας, και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, την Πέμπτη 17/2/2022, την Oracene Price, μητέρα των πρωταθλητριών του τένις, Βένους και Σερένα Γουίλιαμς.

Η 53χρονη ηθοποιός διεκδικεί με αξιώσεις το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου ενώ ήδη έχει τιμηθεί με το βραβείο του National Board of Review. Αυτό το διάστημα η προσοχή των μίντια είναι στραμμένη πάνω της και πρόσφατα εμφανίστηκε και στο δημοφιλές σώου του Τζίμι Κίμελ. «Δεν ήμουν συνηθισμένη σε όλα αυτά», ομολόγησε μιλώντας στο περιοδικό Entertainment Weekly, ωστόσο δεν κρύβει και τη χαρά της για την αναγνώριση της δουλειάς της που ήρθε έστω και καθυστερημένα. Η Αουνζάνου Έλις έχει κατά το παρελθόν παίξει σε σημαντικές και γνωστές ταινίες όπως το «Ray», το «The Help – Υπηρέτριες» και στο «Αν η Οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει» που στην Πάτρα είδαμε στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Η ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς» σε σενάριο Zach Baylin (είναι υποψήφιο στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου) και σκηνοθεσία Reinaldo Marcus Green είχε κάνει την πρεμιέρα της στο 48ο Telluride Film Festival στο Κολοράντο στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 και στις Αμερικάνικες αίθουσες άρχισε να προβάλλεται στις 19/11. Οι έως τώρα εισπράξεις του φιλμ έχουν φτάσει τα 35 εκατ. δολάρια ενώ και οι κριτικές είναι αρκετά καλές με τον Γουίλ Σμιθ στο ρόλο του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς μετά την κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας α’ ανδρικού ρόλου σε δράμα να βάζει πλώρη ως ισχυρό φαβορί για τη νίκη και στα Όσκαρ.  Η ταινία όπως διαβάσαμε προβάλλεται και στην πλατφόρμα του HBO Max.

Η Αουνζάνου Έλις που έχει γεννηθεί στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, ανέφερε στο Entertainment Weekly για το ρόλο της στο «King Richard» πως «νιώθω ότι έκανα κάτι καλό και αυτό το εκτίμησε και το αντιλήφθηκε το κοινό». Η ηρωίδα της, η Oracene, 70 ετών σήμερα, μητέρα της 41χρονης Βένους και της 40χρονης Σερένα, και πρώην σύζυγος του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς (χώρισαν το 2002) όπως εξήγησε η Αουνζάνου Έλις, ήταν ο «βράχος» κατά κάποιο τρόπο της οικογένειας Γουίλιαμς. Τενίστρια και η ίδια η Oracene βοήθησε τον πρώην σύζυγο της Ρίτσαρντ στην προσπάθεια του να προπονήσει και να «σπρώξει» αθλητικά ώστε να αναδειχθούν τα δύο τους κορίτσια, η Βένους και η Σερένα φτάνοντας να γίνουν παγκόσμιες πρωταθλήτριες και το σημαντικότερο παγκόσμια ινδάλματα σε όλο τον κόσμο.  

Στην ταινία υπάρχει μία χαρακτηριστική, «ηλεκτρισμένη» σκηνή όπου η Oracene ξεσπά και η φωνή της ακούγεται δυνατά. Μία σκηνή που όπως έγραψε το Entertainment Weekly σίγουρα συνέβαλε στο να ξεχωρίσει η Αουνζάνου Έλις και τώρα να είναι στην 5άδα των υποψηφίων του β’ γυναικείου ρόλου στα 94α Όσκαρ. «Αυτό που επιδίωξα με τον Γουίλ Σμιθ ήταν να βγάλουμε την αλήθεια και ειλικρίνεια μας και να δείξουμε ότι οι ήρωες που υποδυθήκαμε, ήσαν ισότιμοι μέσα στην οικογένεια. Απλά ο Ρίτσαρντ πήρε πάνω του όλο αυτό το κομμάτι της στήριξης και ανάδειξης στον αθλητισμό των δύο κοριτσιών & βγήκε πιο μπροστά», ανέφερε η Αουνζάνου Έλις, η οποία στην προετοιμασία του ρόλου άκουσε συνεντεύξεις της Oracene ενώ την συνάντησε κιόλας και εκείνη την ευχαρίστησε λέγοντας της πως έκανε σπουδαία δουλειά στην ταινία!

Η διάρκεια του φιλμ είναι 145 λεπτά.   

Εκτός από τον Will Smith και την Aunjanue Ellis παίζουν και οι Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, Jon Bernthal, κ.α.

Διανομή από την Tanweer.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture