Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα είχαν ο Γ. Ρώρος και μέλη της «Ώρας Πατρών»

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημί...

Το θέμα της σύνδεσης του πανεπιστημίου με την πόλη της Πάτρας και η δημιουργία άρρηκτων δεσμών είναι επιθυμία και στόχος της παράταξης "Ώρα Πατρών"

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα συναντήθηκε η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών. Ο Πρύτανης κ. Μπούρας ανέπτυξε το ρόλο του πανεπιστημίου ιδιαίτερα στην έρευνα, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Τόνισε το ερευνητικό έργο του πανεπιστημίου, τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί καθώς και στην τελευταία εξαγορά που έγινε από τη Facebook 100 εκατ. ευρώ σε νεοφυή επιχείρηση του Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα ο Πρύτανης ανέπτυξε τον σχεδιασμό για την αναδιάρθωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στα σχέδιά του Πανεπιστημίου είναι η διεκδίκηση της Παλαιάς Νομαρχίας που ανήκει στην ΕΤΑΔ. Παράλληλα έχει προτείνει την από κοινού με το Δήμο και την Περιφέρεια αξιοποίησης του παραρτήματος στην Κορίνθου, χωρίς ανταπόκριση από το Δήμο.

Ωστόσο από το Πανεπιστήμιο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο βρεφονηπιακός σταθμός, που χρειάζεται όμως αναβάθμιση. Ο βρεφικός σταθμός φιλοξενείται από το πανεπιστήμιο και ο Δήμος πρέπει να βρει κάποια άλλη χωροθέτηση για ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, που θα καλύπτει την περιοχή του πρώην Δήμου Ρίου.

Μία από τις στοχευμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η πρυτανική αρχή προς το Δήμο είναι η αδελφοποίηση με πόλη της Κίνας, όπου το πανεπιστήμιο έχει συνάψει σχέσεις συνεργασίας, χωρίς να έχει απαντηθεί από το δήμο.

Εκτενής μνεία έγινε για τα αδέσποτα ζώα, τις προτάσεις επίλυσης που έχουν κατατεθεί καθώς και με τα προβλήματα φωτισμού στο οδικό δίκτυο προσέγγισης προς το Πανεπιστήμιο και την περιοχή της Μαγούλας.

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών, Γιώργος Ρώρος  συνεχάρη τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο για το έργο που επιτελούν και την ισχυροποίηση του ρόλου του πανεπιστημίου στην παγκόσμια κοινότητα λόγω των συνεχών διεθνών διακρίσεων.

Το θέμα της σύνδεσης του πανεπιστημίου με την πόλη ή της πόλης με του πανεπιστημίου και η δημιουργία άρρηκτων δεσμών είναι επιθυμία και στόχος της παράταξής μας. Από την Ώρα Πατρών αναπτύχθηκαν οι προτάσεις για το θέμα με τα αδέσποτα και τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών, συζητήσαμε την πρόταση μας για να διεκδικήσει ο Δήμος την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας για το 2025 με τον Πρύτανη να είναι θετικός και σύμφωνος.

Ζητήσαμε να υπάρξει επικαιροποίηση της μελέτης του Πανεπιστημίου για την διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου από διαδημοτικό φορέα, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος των γεωτρήσεων για την άντληση νερού,  που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ στη ΔΕΗ από 2,5 εκατ. ευρώ θα έχει εκτιναχθεί στα 4.5 εκατ. ευρώ.

Τέλος συζητήθηκε και η αξιοποίηση του ανατολικού πάρκου προς όφελος των πολιτών και ανάπτυξη της πόλης.

Από την Ώρα Πατρών παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης, το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ Γρηγόρης Μαρκέτος και ο Συντονιστής της παράταξης Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις